Dags att nominera till Årets Transportskola


2019-04-23

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: TYA
I Sverige finns 87 gymnasieskolor med transportutbildning och alla har chansen att bli Årets Transportskola.

Varje förare som tar examen från Sveriges transportgymnasium är ovärderlig för branschen. För att uppmärksamma skolor som gör skillnad delar TYA ut priset Årets Transportskola för femte året i rad.

Det är dags att nominera till Årets Transportskola 2019, som delas ut av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA). Föräldrar, elever, åkare eller skolledare – vem som helst kan nominera en skola, men det finns vissa kriterier som TYA tittar på.

– Det viktigaste kriteriet är nytänkande idéer som förbättrar anställningsbarhet, säkerhet och utbildningskvalitet. Även idéer som förbättrar branschkontakter och rekrytering till utbildningen rankas högt, säger Lasse Holm.

Nomineringen är öppen fram till 24 augusti. Juryn väljer sedan åtta finalister och konkurrensen är stenhård. Vem som vinner avslöjas under konferensen Transportkompetens den 2-3 oktober 2019.


Fler elever på vinnarskola
2018 gick priset till Björknäsgymnasiet i Boden. Skolan fick utmärkelsen för sitt arbete med att öka kvaliteten på utbildningen, och det faktum att alla elever sedan 2014 gått ut med både körkort och fullständiga betyg.

– Utmärkelsen har varit viktig på så sätt att både lärare och elever sträckt på sig, och det ger ringar på vattnet, säger Monica Silverplats-Skytt.

Kvalitetsstämpeln märks också på antalet elever. Skolan har nu utökat antalet platser på transportutbildningen från 32 till 48.

– Personalen har gjort ett fantastiskt jobb. Tillsammans har vi strukturerat, styrt upp och vidareutbildat oss, och det är kul att se att vårt hårda arbete gett resultat.

Klicka här för att nominera en skola!




Källa: TYA