BRA första flygbolag att avisera trafik till nya Scandinavian Mountains Airport


2019-05-23

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Scandinavian Mountains Airport
Översiktsbild Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil.

Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil, som ligger vid riksgränsen mellan Sveriges största alpina skidområde Sälen och Norges största skidort Trysil, öppnar för trafik den 22 december 2019. Först ut att avisera trafik är BRA som öppnar linjer från Stockholm/Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö.

– Med BRA som första flygbolag att trafikera vår flygplats startar en ny era för hela vår region. Korta flyg- och transfertider i kombination med en förstklassig alpin familjeprodukt ger oss en unik position på marknaden inom alpin vintersemester, säger Brett Weihart, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil. Vi ser stor potential i att välja flyget från flera orter runt om i landet direkt till Sälen Trysil, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA.

– Det är mycket glädjande att nu kunna presentera de första linjerna och det skall bli lika roligt att snart få återkomma med de första utrikeslinjerna. Slutförhandlingar pågår med flera stora flygbolag. Biljettförsäljningen startar inom kort via de etablerade försäljningskanalerna, fortsätter Brett Weihart.


Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport - Sälen TrysilKälla: Scandinavian Mountain Airports