Norconsult föreslår förbättringar på Kust till kust-banan


2019-06-23

Bild: Shutterstock

Norconsult har vunnit ett uppdrag kring Åtgärdsvalsstudier för sträckan från Göteborg till Kalmar och Karlskrona (Kust till kust-banan).

Åtgärdsvalsstudier är en metodik för förberedande studier som innebär en förutsättningslös transportslagsövergripande analys med tillämpning av fyrstegsprincipen. Studien innefattar såväl person- som godstrafik.

Norconsults uppdrag handlar om att beskriva brister i dagens järnväg- och vägsystem på hela sträckan och föreslå hur dessa kan förbättras, samt att beakta effekterna av den kommande höghastighetsbanan på sträckan Göteborg-Borås. Detta är ett stort och viktigt utredningsuppdrag som beräknas pågå ända fram till 2021.

Mats Lithner, Utvecklingschef för Järnväg på Norconsult är stolt och glad över att vinna uppdraget. 

– Vi har satt ihop ett starkt team bestående av våra bästa utredare både inom väg- och järnväg, säger Mats.
– Ett viktigt uppdrag för hela Norconsult som visar på att vi har en hög kompetens och många goda referenser inom såväl infrastruktur som samhällsplanering, fortsätter han.

Spår- och Järnvägsteamet har vunnit flera stora anbud, och Mats påminner om att vi har behov av nya medarbetare i Malmö, Helsingborg, Halmstad, Varberg och Göteborg.



Källa: Norconsult