Halmstads sjömack har öppnat igen


2019-06-23

Den nyrenoverade sjömacken öppnade redan onsdagen den 19 juni.
Bild: Halmstads kommun
Den nyrenoverade sjömacken öppnade redan onsdagen den 19 juni.

Onsdagen den 19 juni kunde sjömacken i Halmstad öppna igen. Renoveringen av sjömacken och bryggan har flutit på utan problem. "Det känns jättebra att vi klarade av vår målsättning att öppna till midsommarhelgen", säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Håkan Björklund (C).

Sjömacken vid Stålverksgatan på Nissans östra kaj ägs och drivs av Halmstads kommun. I år beslutade kommunen att inte öppna macken till båtsäsongen eftersom både utrustningen och bryggan var i dåligt skick och i stort behov av upprustning. I april stängdes bryggan på grund av arbetsmiljöskäl.

I början av juni tog Halmstads kommun fram en lösning som innebar att sjömacken och bryggan skulle renoveras omgående. Förhoppningen och planen var att renoveringen skulle vara klar till midsommar. Redan onsdagen den 19 juni kunde sjömacken kunde öppnas igen. 

– Det känns jättebra att vi klarade av vår målsättning att öppna till midsommarhelgen och att vi kan fortsätta att erbjuda den här servicen till våra kommuninvånare och besökare, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Sjömacken fortsätter att drivas i kommunens regi året ut. Halmstads kommun undersöker samtidigt möjligheten att hitta en privat operatör som kan ta över driften av anläggningen i framtiden.



Källa: Halmstads kommun