Finnair ökar frekvensen till Peking


2019-06-26

Beijing Daxing International Airport.
Bild: Finnair
Beijing Daxing International Airport.

Snart slår Peking upp portarna till den nya och påkostade flygplatsen Beijing Daxing International Airport. Flygplatsen blir en av de största i världen. I och med detta kommer Finnair att utöka sitt linjenät i Kina – till just Daxing. Från och med november 2019 kommer Finnair att flyga till Beijing International Airport tre gånger i veckan.

Den 30 september öppnar Beijing Daxing International Airport och redan den tredje november börjar Finnair flyga dit. Rutten kommer att opereras av Airbus A330 och kommer att ha avgångar måndag, onsdag och söndag. Dessa avgångar är tillägg till Finnairs dagliga flyg till Beijing Capital Airport.

– Vi är stolta över att snart kunna erbjuda ännu bättre förbindelser mellan Peking och våra 100 destinationer i Europa, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.
– Vårt mål är att fortsätta öka vår närvaro i Kina. Nya Beijing Daxing International Airport kommer att bli en central knutpunkt för internationellt resande till och från Kina. De nya rutterna kommer därmed göra resandet för våra kunder ännu smidigare. Vi är tacksamma för det stöd vi fått från både myndigheter och partners för att öppna de nya flighterna till Daxing.

De nya rutterna kopplas smidigt till Finnairs nätverk av över 100 destinationer i Europa, vilket ger resenärerna kortare flygtid och bekväm transfer i Helsingfors.

Finnair opererar sju resmål i Kina, som globalt sett är Finnairs bästa marknad. Under våren meddelade Finnair ett nytt codeshare-samarbete med Juneyao Air och China Southern, vilket gav Finnairs kunder hela 13 nya destinationer att välja mellan.



Källa: Finnair