Circle K är Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel


2019-06-27

Valet av förnybara drivmedel är en av nyckelfaktorerna för att minska klimatpåverkan från transporter. Idag finns ett stort antal alternativ till fossila bränslen och mer än var fjärde liter drivmedel Circle K säljer är ett förnybart drivmedel. Detta minskar utsläppen med över 1 100 000 ton koldioxid per år, vilket motsvarar utsläppen från närmare 470 000 personbilar (siffrorna avser 2018). Som privatperson och företag har man stor möjlighet att påverka klimatutsläppen bara genom att välja rätt drivmedel.

Omställningen till fossilfria transporter är ett omfattande arbete där Circle K spelar en mycket stor roll. Enligt regeringens klimatpolitiska ramverk skall utsläppen från inrikes transporter minska med minst 70 procent senast år 2030 jämfört med 2010.

Som ett av Sveriges större drivmedelsbolag har Circle K en viktig roll att fylla och arbetar intensivt med att ge sina kunder alternativ till fossila bränslen genom att erbjuda allt från rena biobränslen som HVO100, B100, biogas till att bygga ut snabbladdningsmöjligheter för moderna elbilar. Circle K:s mål är att ha de bästa alternativen för såväl den professionella som privata trafiken i Sverige.

– Vi brukar säga att det finns tre sätt ett påverka sitt klimatavtryck när man kör bil; val av bil, körbeteende och val av drivmedel. Både privatpersoner eller företag har möjlighet att minska sitt klimatavtryck på transporter med upp till 90 procent genom att välja ett drivmedel med så hög bioinblandning som möjligt. Användningen av våra förnybara drivmedel reducerar utsläppen motsvarande årsanvändningen av 470 000 personbilar, säger Johan Söderberg, Senior Director Fuel Circle K Sverige.

– Fossilfrihet är en avgörande fråga för oss, såväl på kort som på lång sikt. Med vår storlek och roll som oberoende inköpare av drivmedel har vi stora möjligheter att hjälpa våra kunder till att hantera sina transporter på ett så miljövänligt sätt som möjligt, säger Johan Söderberg, Senior Director Fuel Circle K Sverige.



Källa: Circle K