PE vinner dubbelt uppdrag på Danderyds sjukhus


2019-08-05

Illustration över nya Danderyds Sjukhus.
Bild: Carlstedt Arkitekter C F Möller
Illustration över nya Danderyds Sjukhus.

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har efter upphandling vunnit uppdraget att genomföra både elprojektering och VVS-design åt Locum på Danderyds sjukhus.

På Danderyds Sjukhusområde planerar Locum AB, Region Stockholms fastighetsbolag, för att uppföra en ny vårdbyggnad om cirka 32.000 kvadratmeter. Projekteringen för systemhandling planeras att påbörjas i augusti 2019 och ska vara färdigställt preliminärt under första kvartalet 2020. Byggnaden planeras att innehålla cirka 160 vårdplatser, mottagningar, stödfunktioner till angränsande verksamheter med mera, samt en ny helikopterplattform för sjukhuset.

– Det är ett otroligt spännande och viktigt uppdrag och vi är glada över att få vara med och utveckla Danderyds sjukhus. Detta blir ett av våra största uppdrag och det är ett bra kvitto på såväl vår starka marknadsposition som vår höga kompetens inom VVS-design samt el- och teleprojektering, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på PE.

I december 2018 fattade dåvarande Landstingsfullmäktige beslut om ett inriktningsbeslut för en ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus. Projektering för systemhandling pågår under hösten 2019 till början av 2020 och beslut om genomförande fattas preliminärt juni 2020.

PEs uppdrag innefattar all VVS-design samt projektering av el- och teletekniska system för den nya byggnaden samt provisorier och åtgärder på det befintliga sjukhuset för att möjliggöra uppförandet av den nya byggnaden. PE ska även projektera transportsystem vilket omfattar hissar och rörpostsystem inom byggnaden.

‒ Vi är stolta över att få vara med och utforma ett av Sveriges modernaste sjukhus. Vårt arbete ska resultera i mer vård, bättre lokaler och en miljö som värnar både patienter och medarbetare, säger Kjell-Åke Johansson, Divisionschef Installation på PE.



Källa: PE