Norra Skåne laddar framtidens elbilar med GARO


2019-08-09

Bild: GARO

Höganäs Kommun har installerat 34 nya laddplatser för el och hybridbilar. Dessa finns på strategiskt utvalda platser i kommunen. Tanken är att passerande turister ska hitta en plats att fylla på elen i sin bil. Projektet är nu slutfört men det utesluter inte att det kan bli fler platser i framtiden.


I takt med snabbt ökande antal elbilar satsar många kommuner på att bygga ut sina platser för elbilsladdning. Höganäs kommun är en av dessa som tillsammans med Höganäs Energi installerat 34 nya laddpunkter från GARO på strategiskt offentliga platser. Laddstationerna ska i första hand främja turistnäringen i kommunen men självklart även för kommuninnevånarna.

Projektet startade genom klimatklivet för ungefär ett år sedan och är nu slutfört. Laddstationerna är profilerade med den röda logotypen för Höganäs Energi. Kommunen ligger långt framme gällande laddinfrastruktur, men Anders Kallin, fiberansvarig/projektledare på Höganäs Energi utesluter inte att det blir fler laddplatser i framtiden. Nästa steg är att kunna erbjuda boende och näringsliv att köpa egna laddstationer.

– Vi kände att GARO var den rätta leverantören för de produkter vi behövde i projektet. Företaget står för god kvalitet och bra support. Dessutom är produkterna lättarbetade för våra installatörer, säger Anders Kallin fiberansvarig/projektledare Höganäs Energi.



Källa: GARO