Wiklund satsar tyngre med Kramer hjullastare


2019-08-15

Kramer 8155.
Bild: Wiklund Tradig
Kramer 8155.

Wiklund Tradig är bland annat importör i Sverige för tyska Kramer. Företaget kommer med en nyhet till Entreprenad Live i höst– en tio tons hjullastare från Kramer.
– Den har fått beteckningen 8155 och det är första gången vi säljer en så stor Kramer-hjullastare. Det är en helt ny fyrhjulsstyrd maskin med stora BM:s snabbfäste och den går 40 kilometer per timme, säger säljaren Martin Täljemark.

Wiklund är även importör i Sverige för Yanmar.
– Vi kommer att visa upp nya Yanmar V80, en 5-tons midjestyrd hjullastare. Den är så ny så att vi fick den först i måndags, säger Martin Täljemark.

Maskinen är utrustad med en steg 5 Yanmar-motor.
– Yanmar spänner musklerna och har den uttalade ambitionen att bli marknadsledande inom de lite mindre gräv-, hjul- och lastmaskiner.

Wiklund i Billeberga tog över Yanmar-agenturen 2006.
– Det har varit lyckosamt både för oss och Yanmar, säger Martin Täljemark.

För honom ligger det lite inom familjen.
– Min pappa, Magnus Täljemark, är försäljningschef för Yanmar i norra Europa så jag kände Wiklund-bröderna redan innan jag började arbeta här, berättar han.

Wiklunds ställer bland annat också ut Yanmar ViO50, SV60 och Kramer 5035.
– Kramer 5035 är vår Kramer-storsäljare, en mycket populär maskin på marknaden. Trots att den bara är på 1,7-ton så är den 2 meter hög och 1,2 meter bred. En riktigt bra maskin.

Wiklunds har 21 anställda – 16 i Billeberga i norra Skåne och fem i Enköping. Verksamheterna är likartade med fullt utrustade verkstäder och servicebilar på båda ställena.
– Största skillnaden är att vi här i Skåne säljer begagnade vägmaskiner ut över världen vilket vi inte gör i Enköping.
– Vi har här i Billeberga tidigare hyrt ut delar av vår fastighet men har nu tagit över hela. Vi behövde det utrymmet, säger Martin Täljemark.



Källa: Live Business Media Group