Vattenfall och NewMotion startar samarbete för laddning av elbilar i Storbritannien


2019-09-01

Bild: Vattenfall

Vattenfall och NewMotion, två ledande företag inom smarta laddningslösningar för elfordon i Europa, har tecknat ett roamingavtal för Storbritannien. Genom samarbetet kommer laddningsmöjligheterna för elfordon att utökas genom tillgång till ytterligare över 400 publika laddningsplatser runt om i Storbritannien via en enda app eller betalkort.

– Utvecklingen av elbilar är i ett viktigt skede och för att få riktigt genomslag för elfordon måste olika laddningsnätverk och bilar arbeta problemfritt ihop för att göra laddningen enkel och snabb för kunderna. Avtalet med NewMotion är bland de första i sitt slag i Storbritannien och ett viktigt steg mot att erbjuda en problemfri laddning för brittiska elbilsförare, säger Tomas Björnsson, ansvarig för laddinfrastruktur vid Vattenfall.

Idag är det brittiska laddnätverket till stora delar "stängt", med mycket få roamingavtal som möjliggör enkel användning av olika operatörers laddstationer. Elbilsförare behöver idag flera appar och betalkort för att kunna få tillgång till olika operatörers laddningsplatser, medan det oftast räcker med bara ett betalkort i nätverken i andra delar av Europa. För närvarande finns det cirka 25 000 publika laddpunkter i Storbritannien, varav endast en liten andel är anslutna genom roamingavtal. 



Om NewMotion:
NewMotion är ett ledande företag inom smarta laddningslösningar för eldrivna fordon i Europa och har installerat mer än 55 000 laddpunkter i hela regionen. NewMotion är del av Shell-koncernen.



Källa: Vattenfall