NCC får affär på närmare 900 miljoner kronor i Norge – ny del av Bybanen


2019-09-06

<span>Projektet D14 Mindemyren går från Kronstad i norr till Kristianborg i söder och omfattar totalt 1 500 meter. </span>
Bild: NCC
Projektet D14 Mindemyren går från Kronstad i norr till Kristianborg i söder och omfattar totalt 1 500 meter.

NCC får ett nytt uppdrag av Bybanen Utbygging i Norge värt närmare 900 miljoner kronor. NCC ska bygga projektet D14 Mindemyren en del av snabbspårvägen Bybanen i Bergen.

– NCC har levererat en gedigen beskrivning av hur de planerar att genomföra projektet, och vi känner oss trygga med att NCC kommer att leverera mervärde inom viktiga delar av projektet. Ett av dessa är att säkerställa en hållbar utveckling av Bybanen (Grønnere Bybaneutvikling), säger Roger Skoglie, projektchef, Bybanen Utbygging.

Projektet D14 Mindemyren går från Kronstad i norr till Kristianborg i söder och omfattar totalt 1 500 meter. Arbetet kommer bland annat att bestå av omläggning av befintlig infrastruktur, etablering av en projekterad linje för Bybanen, etablering av ny infrastruktur i marken och en ny väganläggning längs banan samt omläggning av vattendrag.

– Vi är stolta över att åter bli valda som entreprenör till D14 Mindemyren för Bybanen. Det här blir NCC:s elfte projekt på snabbspårvägen sedan 2008 och vi ser fram emot att ha ett nära samarbete med Bybanen Utbygging, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Som en del av ”Grønnere Bybaneutvikling” har NCC lämnat anbud på CEEQUAL-certifiering av projektet och ambitionen är en certifiering på nivån ”very good”. Projektet kommer att vara klart under andra kvartalet 2022.

– Vår organisation känner till Bybanen Utbygging och deras projekt väl. Det gör att vi har kunnat beskriva arbetsprocessen och hanteringen av hela projektet på ett bra sätt, och samtidigt erbjudit ett konkurrenskraftigt pris, säger Per Jonsson, divisionschef på NCC Infrastructure i Norge.

Projektet orderregistreras i affärsområdet NCC Infrastructure i det tredje kvartalet 2019.



Källa: NCC