Snart är en av årets viktigaste dagar


2019-10-18

Rakeldagen är en av årets viktigaste dagar för de som arbetar med samhällsviktig information.
Bild: MSB
Rakeldagen är en av årets viktigaste dagar för de som arbetar med samhällsviktig information.

Den 12 november klockan 09.00-17.00 arrangeras Rakeldagen på Kistamässan i Stockholm. Rakeldagen är en av årets viktigaste dagar för de som arbetar med samhällsviktig information.

Rakel är ett digitalt radiokommunikationssystem som används av aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Med Rakel kan medarbetare med samhällsviktiga uppdrag kommunicera säkert och effektivt i vardag, kris och under höjd beredskap. I dag är fler än 600 aktörer över hela Sverige anslutna till Rakel.

Varje år arrangerar MSB Rakeldagen. På Rakeldagen får man möjlighet att lyssna på intressanta talare, ta del av utrustning och tjänster som erbjuds av olika leverantörer och träffa andra som arbetar med sambandsfrågor, säkerhet och kommunikation inom samhällsviktig verksamhet. Rakeldagen riktar sig främst till de som arbetar med säkerhetsfrågor, beredskap och samband inom samhällsviktig verksamhet.

Årets tema: krisen kräver kunskap
Samverkan blir mer och mer viktigt för att hantera samhällsstörningar. Det räcker inte längre att bara kunna sin bit i det stora pusslet. Det behövs gemensam metodik, teknik, utbildning och övning för att vara framgångsrika. Krisen kräver kunskap inom många olika områden och förmåga att samverka aktörer emellan.

Årets moderator är Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB. En av alla fantastiska talare på Rakeldagen i år är äventyrerskan Renata Chlumska.

Utvalda programpunkter




Källa: MSB