Affären klar: Stordalen och Altor nya ägare av Vinggruppen


2019-10-31

Petter Stordalen, Strawberry Group, Magnus Wikner, koncernchef Vinggruppen och Harald Mix, Altor Fund V.
Bild: Kate Gabor
Petter Stordalen, Strawberry Group, Magnus Wikner, koncernchef Vinggruppen och Harald Mix, Altor Fund V.

Igår presenterades den nya ägartrion för Vinggruppen, Stordalen-kontrollerade Strawberry Group, Altor Fund V och TDR Capital, vid en presskonferens i Stockholm. Tidigt på torsdagsmorgonen kunde affären formellt avslutas, vilket innebär att den nya koncernen Nordic Leisure Travel Group, bildad av ägarna, från och med idag äger Ving, Spies, Tjäreborg och det nordiska flygbolaget som nu bytt namn till Sunclass Airlines.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu har slutfört denna mycket komplexa affär som nu säkrar verksamheten, alla inbokade resor och våra 2 300 medarbetares jobb. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla anställda som jobbat dag och natt de senaste veckorna för att hålla vår verksamhet vid liv samt till alla gäster och samarbetspartners som visat oss ett fantastiskt stöd, säger Magnus Wikner, koncernchef Vinggruppen i Norden, och fortsätter:

– Jag vill givetvis även rikta ett stort tack till de nya ägarna. För deras passionerade inställning och vilja att driva vidare vårt företag på bästa möjliga sätt. Jag är otroligt stolt och glad att vi står här idag och jag är övertygad om att våra nya ägare medför fantastiska möjligheter för oss framöver.

Konkursförvaltarna i Sverige och i Danmark har godkänt avtalen och det nya ägarskapet. Ägarbytet har ingen påverkan för medarbetare eller gästers nuvarande eller kommande semesterresor.



Källa: Ving