Transportstyrelsen stoppar tillfälligt flygningar till Iran


2020-01-13

Transportstyrelsen har beslutat att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air gällande flygningar mellan Sverige och Iran. Orsaken är oklarheter kring olyckan och säkerheten för den civila luftfarten.

En allvarlig olycka inträffade i anslutning till Teherans Iman Khomeini internationella flygplats den 8 januari 2020. Med anledning av oklarheter kring olyckan och säkerhetsläget har Transportstyrelsen beslutat att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air. Beslutet innebär att flygningar mellan Iran och Sverige tillfälligt stoppas.

– Vi förstår att detta kan skapa problem för resenärer. Men passagerarnas säkerhet är viktigast och vi har därför beslutat att tillfälligt stoppa flygningarna. Vi följer utvecklingen av säkerhetsläget för den civila luftfarten i Iran och regionen, säger Gunnar Ljungberg, sjö- och luftfartsdirektör på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen rekommenderar berörda resenärer att kontakta sina flygbolag. Konsumentverket är den myndighet som ansvarar för passagerares rättigheter.



Källa: Transportstyrelsen