Alukin aluminiumbåtar lanserar bowrider i ny design


2020-02-03

ALUKIN DP 650 i ny design.
Bild: ALUKIN
ALUKIN DP 650 i ny design.

Alukin aluminiumbåtar lanserar i år populär bowrider i ny design. Nya ALUKIN DP 650 visas för första gången på Båtmässan Göteborg 1-9 februari.

Funktionell design är Alukins signum och sannolikt det som gjort aluminiumbåtarna från Roslagen så omåttligt populära för både proffs och aktiva användare på östkusten. Västkusten blir först ut med att visa Alukins nya DP 650 på Båtmässan i Göteborg den 1-9 februari. Orust Marin är återförsäljaren som visar aluminiumbåtarna från Roslagen i sin monter på mässan.

Med fokus på komfort, ergonomi och utrymme för både passagerare, förare och packning har den nya designen också givit båten en helt ny silhuett. Som alla Alukins modeller har den en extrem styrka i ett helsvetsat skrov, rakt igenom i aluminium och med en konstruktion som tål de allra tuffaste miljöer i världens alla hav.

– Vi har fokuserat på att optimera samtliga utrymmen i båten, så det känns som vi verkligen lyckats göra båten större än sina 6,5 meter som är båtens faktiska längd, säger Peter Nikula, produktchef och båtkonstruktör på Alukin Boats Sweden AB.

Den nya DP 650:n har sittplatser för sju personer där passagerarna sitter bekvämt och skyddat i en U-soffa bakom förarsätena. Förarmiljön har fått ett lyft med förbättrad sikt och ergonomi med nya förarstolar med justerbar rygg samt Grammers högkvalitativa dämpningssystem. Förvaringsutrymmena har fördubblats och bränsletanken har ökats i volym till 160L.

Alukins båtar har alla den starkaste aluminiumlegeringen för marint bruk, samma material som används i fartygsindustrin världen över. Båtarna behandlas med en unik miljöneutral ytbehandling (SEAL-1) som bidrar till att förstärka aluminiumets redan utmärkta egenskaper och som skyddar ytan från smuts, saltvatten och korrosiva ämnen att fästa på båten.


Nytt komfortkoncept i alla Alukin båtar
Under ett projekt som pågått under det senaste året har Alukin utvecklat en ny metod för ljuddämpning, som är testat och anpassat med målet att skapa de tystaste hyttbåtarna i klassen helsvetsade aluminiumbåtar. Det är inte bara hyttbåtarna som fått denna uppgradering, även nya DP 650 har försetts med det framtagna ljudkonceptet för komfort i toppklass.

– Metoden är framtagen främst för våra hyttbåtar där hytt och skrov är svetsade i en hel enhet. Målet var att kombinera den oslagbara styrkan i en helsvetsad båt i aluminium, med ett extremt tyst skrov för komfort i toppklass. Detta utan att behöva separera hytt från skrov med ett lager gummi, förklarar Peter Nikula.

Nya ALUKIN DP 650 presenteras på mässan i Göteborg med en Mercury V6 200hk, Simrad GO 12” GPS och 3G radar. I båtens standardutrustning ingår trimplan, vindrutetorkare, komfortstolar med justerbar rygg och Grammers dämpande stativ samt dynor till aktersoffan.

Utöver ALUKIN DP 650 visas också ALUKIN C 750 i Orust Marins monter på Båtmässan i Göteborg.


Källa: ALUKIN