Volvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet


2020-02-10

Volvo P8820D ABG asfaltläggare.
Bild: Volvo Construction Equipment
Volvo P8820D ABG asfaltläggare.

Volvo P8820D ABG asfaltläggare.
Bild: Volvo Construction Equipment
Volvo P8820D ABG asfaltläggare.

Volvo P8820D ABG asfaltläggare.
Bild: Volvo Construction Equipment
Volvo P8820D ABG asfaltläggare.

Den nya D-seriemodellen från Volvo Construction Equipment har en ny konstruktion och nya smarta funktioner som ökar dess tillförlitlighet och produktivitet.


Den nya P8820D ABG-läggaren från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) siktar mot toppen inom läggningsproduktivitet. Den här 2,5-metersbaserade läggaren, som har ett tråg med hög kapacitet och en högeffektiv motor från Volvo, är en kraftfull maskin redo att ta sig an de största läggningsprojekten.

Stark och stadig – de 325 mm breda och 3 120 mm långa banden, tillsammans med den robusta ramen och komponenterna, säkerställer stabilitet och jämnhet under hela läggningsprocessen. Den här nya modellen har även en maximal läggningsbredd på 13 meter och en läggningstjocklek på upp till 300 mm. Med en trågkapacitet på 14,7 ton och en stor matartunnel kan P8820D ABG åstadkomma en produktion på 1 100 ton per timme.

Premiummotorn från Volvo är specifikt justerad för hydraulsystemets behov och kombinerar högt vridmoment vid låga varvtal för enastående prestanda och effektivitet. Bränsleförbrukningen kan minskas ytterligare med hjälp av nya intelligenta funktioner som det adaptiva ECO-läget, som anpassar motoreffekten utifrån arbetsplatsens förhållanden. Det ger förarna den kraft som behövs för att prestera samtidigt som bullernivån hålls nere – vilket uppskattas av såväl läggningsteamet som det omgivande samhället. Isolerade komponenter i hela maskinen ger ännu större bullerminskning.

Stor betyder inte klumpig. Med en mängd tillgängliga konfigurationer går det att förbereda läggaren för en rad special-applikationer utöver asfaltläggning. Åstadkom de högsta nivåerna av förkompaktering bakom skriden vid till exempel ballastläggning eller arbete med CTB- och RCC-material (Cement-Treated Base och Roller Compacted Concrete).


Kvalitet som varar
Kunderna kan lita på att den här maskinen levererar enhetliga läggningsresultat. Volvos konstruktion fokuserar på kvalitet och produktion, och P8820D ABG är pålitlig dag ut och dag in, med:


Oslagbara läggningsresultat

Volvo P8820D ABG är kompatibel med en rad högeffektiva skridar, beroende på verksamhetskrav och preferenser. Med Volvos snabbkopplingssystem, lösningar för speciella profiler och valbara hydraulstyrda stoppgrindar kan du lita på att Volvo levererar oslagbara läggningsresultat.

Volvos skridar bygger på årtionden av skicklig ingenjörskonst och ger bästa möjliga kvalitet, enhetlighet och jämnhet. Med läggningsbredder på upp till 13 meter kan P8820D ABG utrustas med en rad branschledande skridar som kan hantera en mängd olika material. Volvo erbjuder Variomatic-skridar och manuella skridar för P8820D ABG. Volvos Variomatic-skridar har åtta styrrör, fyra för varje hydraulförlängning, som bidrar till en enhetligt och jämnt kompakterad yta. I fråga om användning kan VB79- och VB78-skridar användas på samma arbetsplats, men VB79-skridar har större potential när speciella kronprofiler ska göras eller vid specifika dräneringskrav. De ställbara skridarna har två ytterligare ledade sektioner och är justerbara uppåt och nedåt med 10 % (5,7 grader), vilket möjliggör smidigare läggning av oregelbundna profiler, mindre materialåtgång och till lägre kostnad.

När det gäller att uppnå önskad måldensitet för materialet kan du lita på Volvos specialkonstruerade stampknivar. Beroende på tillämpning och förhållanden kan du välja mellan skridar med enkel eller dubbel stampkniv för att säkerställa en jämn, enhetlig yta. Volvos system med dubbla stampknivar säkerställer branschens högsta förkompaktering.

Tack vare Volvos unika kopplingssystem kan skridarna bytas effektivt och säkert – på så lite som 55 minuter – och utan att några specialverktyg behövs. Dessutom eliminerar den valbara hydraulstyrningen av stoppgrindarna – som är integrerad i skridpanelen – behovet av besvärliga manuella justeringar. Det garanterar en ren sidofinish och håller förarna på säkert avstånd från trafiken. För ännu större förarkomfort och mångsidighet är de hydrauliska stoppgrindarna försedda med en Power Float-funktion.


Förarens val
Volvos läggare är kända i branschen för att ha bästa möjliga förarkomfort, och P8820D ABG erbjuder förarna komfortabla, säkra och produktiva arbetspass, med reglage som är lätta att använda, utmärkt sikt, intelligenta funktioner och en rymlig plattform.

Med EPM3-systemet (Electronic Paver Management) får föraren full kontroll. Alla knappar är konsoliderade i styrsystemet och ordnade för smidig användning – med bakgrundsbelysning för körning i mörker. EPM3 har integrerade funktioner som till exempel en inställningshanterare, som lagrar anpassade inställningar för enskilda projekt för att säkerställa enhetlig läggningskvalitet i varje jobb, och en hanterare för serviceintervall som uppmärksammar föraren på nödvändigt eller schemalagt underhåll. Och det är inte allt. När det gäller smarta funktioner är P8820D ABG ett geni.

Med Pave Assist, som drivs av Volvo Co-Pilot, får du en kraftfull uppsättning digitala verktyg, inklusive Material Manager (beläggningsdator), Thermal Profiling (värmekameror) och Weather View (väderprognos), som är utformade för att underlätta förarens arbete, dokumentera läggningsprocessen och öka ytkvaliteten.

Läggningseffektiviteten ökas även med valbara Smart Dock – fjärrstyrda ljusramper ger lastbilsförare visuella signaler, så att de kan närma sig och lossa lasten i läggarens tråg så säkert och effektivt som möjligt. Det ger mindre störningar i materialförsörjningen, mindre materialspill och en mer enhetlig ytkvalitet.

Äntligen har förarna nu fri sikt från förarplattformen tack vare den plana motorhuvskonstruktionen och mindre elskåpen. Sikten förbättras ytterligare av de glasade områdena på plattformens sidor, det utskjutbara sätet och närfältsspeglarna för sikt åt sidorna. Sex arbetsstrålkastare som standard och valbara belysningssatser ökar säkerheten ännu mer vid arbete i mörker, medan välkomstbelysningen tänder plattformen i tre minuter efter att huvudströmbrytaren slås på eller tändningen stängs av. Efter arbetspassets slut kan förarna förvara läggningspanelen, skridkonsolen och verktygslådan i maskinen och lämna platsen tomhänta tack vare nya förvaringsutrymmen – och för ännu större bekvämlighet är allt låsbart med tändningsnyckeln.

Större och bättre än tidigare – P8820D ABG lär bli läggarförarnas förstahandsval.



Källa: Swecon