GARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdare


2020-02-18

Bild: GARO

GARO lanserar nu en ny snabbladdare, egenutvecklad i Sverige, för den europeiska marknaden. GARO Fast Charger utmärker sig främst inom användarvänlighet, driftsäkerhet och hållbarhet. Med den nya produkten breddar GARO sitt sortiment av egna laddprodukter och möter den stora efterfrågan av snabbladdning vid kortare stopp.

Behovet av att ladda längs vägarna ökar kraftigt och GARO vill underlätta enkel, snabb, och säker laddning för det växande behovet vid längre körningar. Snabbladdaren laddar alla typer av eldrivna bilar som finns på marknaden.

– Klimatdebatten är het och biltillverkarna satsar stort på nya modeller med eldrift. Det betyder att efterfrågan på laddningsmöjligheter i samhället ökar. Här tar GARO ett stort ansvar för utvecklingen. Med Fast Charger möter vi efterfrågan i Europa på snabbladdning vid servicestationer, köpcentrum samt restauranger och stopp utmed vägen, säger Patrik Andersson VD och koncernchef på GARO.

GARO som aktör inom E-mobility har med denna satsning gjort sig till en helhetsleverantör med egentillverkat sortiment för hela bredden inom elbilsladdning. Från laddboxar för laddning hemma och i flerbostadshus till laddstationer i publika miljöer och snabbladdare längs vägarna. Genom denna bredd bidrar GARO till att klara klimatomställningen och de uppsatta hållbarhetsmålen inom transportsektorn.

– GARO Fastcharger är utvecklad i Gnosjö och grundar sig på mångårig erfarenhet och kunskap inom fordonsladdning och laddinfrastruktur. Med produktutveckling i de nordiska länderna utvecklas och testas produkterna för extra tåligt klimat. Med stort fokus på DC-teknik, kvalitet och hållbara val har vi satt riktningen för framtiden, kommenterar Orvar Hurtig Divisionschef E-mobility.



Källa: GARO