Säker och precis borttagning med nya ogräsklingan RG-KM


2020-03-11

Den nya RGKM från STIHL har en skärbredd på 230 mm och slår 3000 slag per minut.
Bild: STIHL
Den nya RGKM från STIHL har en skärbredd på 230 mm och slår 3000 slag per minut.

Den nya ogräsklingan RG-KM från STIHL gör det enkelt att avlägsna ogräs från såväl grusgångar och plattsättningar som trottoarer och asfalt. Med ogräsklingans unika design, där knivplattorna rör sig fram och tillbaka likt en häcksax, är risken för stänk minimal – vilket gör RG-KM till det optimala verktyget även i stadsmiljö.

RG-KM är ett kombiverktyg med ogräsklinga och riggrör – den första i sitt slag hos STIHL. Verktygets runda, knivtandade blad utmärker sig genom att den övre och undre plattan rör sig fram och tillbaka, mot varandra om 30 grader.

– Det här är det perfekta verktyget för ogräsborttagning. RG-KM är ett effektivt och extremt hållbart tillbehör som genom sin utformning minimerar risken för stänk och därför med fördel kan användas vid exempelvis gångstråk och parkeringar, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

Tack vare att de två plattorna rör sig fram och tillbaka likt en häcksax är precisionsnivån hög. Samtidigt minimerar arbetssättet risken för grus- och stenstänk och att gräs fastnar. För att förhindra att knivbladen nuddar marken under användning är verktyget utrustat med en stödjande fot som också skyddar bladen när klingan inte används.

– Med RG-KM får användaren ett robust verktyg med stor precisionsförmåga som kan användas inte bara på plant underlag, utan även tillåter ogräsborttagning mot exempelvis en stenmur, säger Mats Gustafsson.

Ogräsklingan levereras med monterat riggrör och kan användas med kombimotorerna KM 94 RC-E, KM 131 R, KM 131, KMA 130 R, FS 90-FS 131 och FSA 130 från STIHL.

RG-KM finns att köpa hos STIHL certifierade återförsäljare och online.


Källa: STIHL