Nu lanseras branschens första batteridrivna rensmaskin


2020-03-25

Milwaukee Tool presenterar stolt sin senaste lösning för avloppsrensning. M18 FUEL rensmaskin med CABLE-DRIVE är marknadens första batteridrivna avloppsrensare.
Bild: Milwaukee Tool
Milwaukee Tool presenterar stolt sin senaste lösning för avloppsrensning. M18 FUEL rensmaskin med CABLE-DRIVE är marknadens första batteridrivna avloppsrensare.

Med maskinen kan användaren rensa besvärliga stopp i avloppsrör med dimensioner på 2 till 8 tum. Den har även kapaciteten att kapa rötter upp till 60 m ner i avloppsrör med full maskineffekt. Den har även CABLE-DRIVE för automatisk matning och indragning så att användaren slipper dra in tung kabel från rören manuellt.

– Sedan lanseringen av våra första avloppsrensare för bara två år sedan har vi kunnat sätta stopp för åratal av stagnerad produktinnovation inom avloppsrensningsbranschen genom att utveckla lösningar som kan ställas upp snabbt, minimerar smutsen och med de prestanda som krävs för att snabbt rensa även de tuffaste stoppen, säger Henrik Nielsen, Nordic Product Manager för Milwaukee Tool. Vårt fokus på användarvänlighet har resulterat i marknadens enda helt bärbara avloppsrensningslösning för avloppsrör och stamledningar i fastigheter. Nu finns denna innovativa rensningslösning även tillgänglig för avloppsledningar till kommunala avlopp.

Nya M18 FUEL rensmaskinen med CABLE-DRIVE kombinerar tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE – en kolborstfri POWERSTATE-motor, REDLINK PLUS-elektronik och ett REDLITHIUM-ION-batteri. Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar kraften som krävs för rensning av de tuffaste rötterna. REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximala prestanda under belastning och REDLITHIUM-ION-batteriet har kraft nog för flera applikationer på en laddning, dessutom med smidig uppställning och transport. Avsaknaden av sladdar ger bättre säkerhet på arbetsplatsen tack vare minskad snubbelrisk och risker med sladdar som ligger i vatten.

CABLE-DRIVE-systemet avlastar användaren tack vare automatisk indragning av tung kabel från avloppsrör. En försluten kabeltrumma ger utmärkt skydd och uppsamling av slam vid transport av kablarna. Kabeltrummorna kan dessutom staplas för smidig förvaring.

Den nya maskinen har också ONE-KEY så att den kan spåras, hanteras och stäldskyddas digitalt.

Maskinen är fullt kompatibel med det övriga batteridrivna M18-sortimentet, som nu omfattar fler än 165 elverktyg i samma batteriplattform.

Milwaukee Tool är för närvarande den enda tillverkaren som har ett komplett utbud av batteridrivna avloppsrensare för allt från små till stora avloppsrör.


Specifikationer 

M18 FUEL rensmaskin med CABLE-DRIVE (M18 FSSM-121)

Levereras med 1 x M18 REDLITHIUM-ION HIGH OUTPUT12,0 Ah-batteri, M18 & M12 snabbladdare och bakre matningsslang.



Källa: TTI