Försörjningsberedskapscentralen stöder Viking Lines trafik mellan Åbo – Åland – och Sverige


2020-03-26

Bild: Kjell Söderlund

Tack vare stöd från försörjningsberedskapscentralen kan Viking Line säkerställa att sjötransporterna mellan Finland – Åland – och Sverige fungerar i nuvarande krisläge med stängda gränser. Passagerartrafiken har så gott som helt stannat upp, men efterfrågan på frakttransporter är fortfarande hög.

– Vi ser det som viktigt att upprätthålla funktioner som är livsviktiga för samhället på ett sätt som är så nära normalläget som möjligt även under dessa undantagsförhållanden. Vi är tacksamma för det stöd vi får av försörjningsberedskapscentralen. Det gör det möjligt för oss att bibehålla en del av vår normala trafik, säger Jan Hanses, VD, Viking Line.

Nästan 90 procent utav Finlands import och export transporteras till sjöss. Finland kan i denna bemärkelse liknas vid en ö. Kontinuiteten av fartygstrafiken är nödvändigt för att samhället ska hållas funktionerande. De finländska passagerarfartygen utgör ett viktigt tillägg i frakttrafiken gällande försörjningstryggheten. Efterfrågan på frakttransporter till och från Finland är för tillfället hög.



Källa: Viking Line