SAS återupptar trafiken mellan Kalmar och Stockholm Arlanda


2020-05-27

Just landat i Kalmar.
Bild: Kalmar Öland Airport
Just landat i Kalmar.

Från och med den 8 juni börjar SAS trafikera Kalmar Öland Airport igen. Till en början handlar det om en daglig ankomst och avgång, måndag till fredag.

Allt fler länder lättar på sina reserestriktioner vilket möjliggör för SAS att starta upp trafiken på flera destinationer från och med juni. Det gäller framförallt inrikesresor i och mellan de skandinaviska länderna men även flygningar till New York, Chicago och Amsterdam från Köpenhamn.

I Sverige adderar SAS fyra destinationer från Arlanda; Kalmar, Malmö, Skellefteå och Ängelholm.

Från uppstarten i Kalmar den 8 juni planeras en ankomst och en avgång varje vardag under eftermiddagen, för att sedan kunna anpassas efter den efterfrågan som finns efter sommaren.

– Det är en enorm lättnad att SAS väljer att starta upp trafik mellan Stockholm Arlanda och Kalmar igen. Stockholm är vår huvudprodukt och vårt primära fokus. Detta innebär att vår region redan under juni månad kan nå både Arlanda och Bromma flygvägen igen, säger Ronny Lindberg, VD & flygplatschef på Kalmar Öland Airport. 

Utöver de destinationer och rutter som nu läggs till i trafikprogrammet planerar SAS att erbjuda flera flyg och resmål i takt med att olika länders rekommendationer lättar och efterfrågan på resor ökar i Skandinavien och globalt.



Källa: Kalmar Öland Airport