Air Leap utökar med tre nya destinationer från Bromma Flygplats


2020-06-15

Från och med den 10 augusti utökar Air Leap sitt linjenät från Bromma med destinationerna Göteborg, Malmö och Ängelholm.
Bild: Gustav Karlström
Från och med den 10 augusti utökar Air Leap sitt linjenät från Bromma med destinationerna Göteborg, Malmö och Ängelholm.

Från och med den 10 augusti utökar Air Leap sitt linjenät från Bromma med destinationerna Göteborg, Malmö och Ängelholm. Air Leap har då totalt sju destinationer från Bromma och nu börjar Air Leaps vision av det nya svenska inrikesflyget att ta form; Air Leap ska förbli en ledande aktör på Bromma Flygplats som för svenska städer närmare varandra och ger människor möjligheter till nya möten och upplevelser.

Linjerna utgå från Göteborg, Malmö samt Ängelholm och kommer till en början att bestå av en tur och retur, på morgonen och en tur och retur på eftermiddag/kväll, måndag till fredag samt söndag. Flygplanstypen kommer vara en Saab 2000 med plats för 50 passagerare.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder ytterligare flyglinjer till och från vår huvudstad. Air Leap fortsätter bygga det nya svenska inrikesflyget och satsar långsiktigt på den svenska och nordiska flygmarknaden. Med tanke på den tuffa tid som flygbranschen befinner sig i så känns det speciellt värdefullt för oss att kunna satsa på de många destinationer som saknat eller varit underförsedda med flygkapacitet. Vårt mål är att bli en ledande aktör på den nordiska flygmarknaden, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

– Vi är väldigt glada att välkomna Air Leap till Ängelholm Helsingborg Airport. Två dagliga flygningar till Bromma kommer att vara av stor vikt för både näringslivet och privatresenärer. Det är även en tydlig och viktig signal i den pågående debatten om flygplatsens behov för nordvästra Skåne, säger Christian Ziese, VD Ängelholm Helsingborg Airport.

Air Leap har från och med den 10 augusti sju destinationer från Bromma till: Visby, Göteborg, Malmö, Ängelholm/Helsingborg, Halmstad, Ronneby och Kalmar. Air Leap flyger även till: Mariehamn, Åbo och Örnsköldsvik från Arlanda samt Ørland och Rørås från Oslo/Gardermoen.Källa: Air Leap