Jungfrufärd med Air Leaps första ATR 72


2020-08-04

Air Leaps första ATR 72 trafikerar nu svenska luftrum.
Bild: Erik Glimvik
Air Leaps första ATR 72 trafikerar nu svenska luftrum.

Söndagen den 2 augusti tog Air Leap sin första ATR 72 i drift, efter månader av förberedelser. Flygplanet har även blivit försedd med flygbolagets nya målning och kommer nu att trafikera destinationer från Visby och Bromma.

– Detta är en historisk dag för oss! Att få vara med och ta fram den nya layouten och nu se det verkliga resultatet känns fantastiskt. Tanken med layouten är att den skall vara stilren med en touch av lekfullhet och glimten i ögat. Likt vår slogan: "Safe, On Time & with a Smile", säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.
– Att nu snart få se vårt nya flygplan landa på min älsklings-ö Gotland gör denna dag komplett.

Flygplanet kommer utgå från Visby till destinationerna: Bromma, Arlanda och Landvetter. Men flygplanet kommer även att gästspela på våra övriga destinationer från Bromma.

Den första flygningen kommer att genomföras av Flygchef David Sundberg tillsammans med kaptenerna Åke Larsson och Per Hassing i cockpit och Carla Roqueta Urriza, Ulrik Gellberg och Ulrika Norberg i kabinen.


Fakta: Air Leaps ATR 72-500 

ATR 72 är en av de mest miljövänliga flygplanstyperna på marknaden. Modellen tillverkas i Toulouse, Frankrike och har sedan lansering utmärkt sig genom att vara en rymlig och bekvämt regionalflygplan.Källa: Air Leap