Tallink Silja börjar kryssa Stockholm – Höga Kusten


2020-08-04

Tallink Silja fortsätter att erbjuda inhemska kryssningar - denna gång till natursköna Höga Kusten.
Bild: Tallink Silja
Tallink Silja fortsätter att erbjuda inhemska kryssningar - denna gång till natursköna Höga Kusten.

Reserestriktionerna runtom i världen till följd av Coronapandemin ser ut att ligga kvar under hösten, och efterfrågan på resor och upplevelser i närområdet fortsätter öka. Därför har Tallink Silja beslutat att erbjuda nya inhemska kryssningar, denna gång på en helt ny rutt mellan Stockholm och världsarvet Höga Kusten.

Coronakrisen omintetgjorde många svenskars sommarsemesterplaner. Nu ser reserestriktionerna runtom i världen ut att fortsätta även under sensommar och höst. Samtidigt finns det en stor efterfrågan på trygga resor i närområdet, ”Svemester” och ”hemester” har blivit populärt. Efter sexton slutsålda avgångar på en helt ny rutt till Visby under sommaren har Tallink Silja nu beslutat att fortsätta erbjuda nya möjligheter för inhemska kryssningar – denna gång till natursköna Höga Kusten.

För första gången någonsin styr flaggskeppet Silja Symphony skutan norrut för fem helgkryssningar till Härnösand och UNESCO:s utnämnda Världsarv. Kryssningarna kommer att gå via Mariehamn och kan därmed erbjuda taxfree.

– Höga Kusten är en destination som vi sneglat på länge. När Coronakrisen satte käpparna i hjulen för vår normala trafik såg vi detta som ett utmärkt tillfälle att tänka nytt och testa nya destinationer istället för att bli handlingsförlamade. Kryssningarna till Visby har överträffat alla våra förväntningar och återkopplingen från gästerna har varit otroligt positiv, så det känns väldigt roligt att nu få erbjuda ännu en ny och eftertraktad destination till våra kunder, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

– Höga Kusten är ett allt populärare resmål, den här sommaren har intresset för området exploderat inte minst tack vare ökad inhemsk turism. Med Silja Symphony till Härnösand kan vi erbjuda en fantastisk upplevelse under hela vägen dit, med utsikt i världsklass, god mat och dryck, underhållning och taxfreeförsäljning. Sveriges Hurtigruten är en fantastisk och mäktig naturupplevelse och Höga Kusten har mycket att erbjuda inte minst i form av smakupplevelser, vilket kommer att märkas även ombord på fartyget, säger Marcus Risberg.

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har branschorganisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, antagit en ny standard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen.

– Säkerheten och en trygg resa för såväl våra gäster som vår personal är vår högsta prioritet. Vi har infört ett stort antal säkerhetsåtgärder ombord som är väl inarbetade vid det här laget. Vi fortsätter också att ha ett halverat passagerarantal och det finns möjlighet att ta med bilen ombord för en säker ombord- och avstigning utan köer och trängsel, säger Marcus Risberg.

Kryssningarna kommer att avgå från Stockholm den 21, 28 augusti samt 4, 11 och 18 september. Därefter kan ytterligare avgångar komma att läggas till. Avgång sker från Värtahamnen i Stockholm fredagar kl. 16.00, lördagen spenderas på plats i Härnösand och fartyget är åter i Stockholm söndagar kl. 14.00. Biljettförsäljningen startar torsdag den 30 augusti. 




Källa: Tallink Silja