Skånetrafiken förstärker busstrafiken under värmeböljan


2020-08-07

Skånetrafiken förväntar sig många resenärer till Skånes stränder i helgen.
Bild: Skånetrafiken
Skånetrafiken förväntar sig många resenärer till Skånes stränder i helgen.

Redan från igår torsdag förstärks trafiken på en rad av de bussar som tar skåningarna till stranden. Lördag och söndag, då allra flest förväntas resa till hav och bad, sätter Skånetrafiken in extra trafik på en rad linjer till Skånes populäraste stränder.

När solen skiner vallfärdar skåningarna till stranden och Skånetrafiken har gjort en rad insatser för att tillmötesgå det förväntade resandet. Samtidigt uppmanar Skånetrafiken sina resenärer till att fortsatt visa hänsyn, inte kliva på bussar som ser fulla ut och fundera en extra gång på om det är möjligt att cykla eller promenera till stranden i det fina vädret – allt för att undvika trängsel ombord.

– Vi har gjort det vi kunnat för att sätta in extra trafik för att tillmötesgå skåningarnas längtan efter att komma ut till havet och bada. Men vi behöver ändå resenärernas hjälp för att undvika trängsel. Ser det fullt ut kanske du kan vänta på nästa buss. Eller kanske cykla eller ta en annan linje som stannar lite längre från stranden. Hjälps vi alla åt med att ta ansvar så hoppas vi kunna undvika trängsel, säger Saman Tondnevis, Affärsområdes chef Buss, Skånetrafiken.

Resenärerna uppmanas också att använda de tjänster som Skånetrafiken tagit fram som en hjälp till att planera sin resa. Till exempel den livekarta som visar hur fullt det är ombord på ankommande bussar i realtid.



Källa: Skånetrafiken