Normala restider för Öresundstågen när långt uppehåll på CPH Airport försvinner


2020-09-13

Bild: Skånetrafiken

Danmark tog nyligen bort de fasta gränskontrollerna för inresa i landet. För dem som reser med tåg har dock ett uppehåll på 17 minuter kvarstått. Det har förlängt restiden mellan Malmö och Köpenhamn avsevärt. Den 21 september försvinner detta uppehåll eftersom den danska polisen inte längre kontrollerar alla som reser. Därmed återgår restiden Mellan Malmö c och Köbenhavn H till det normala.

Diskussioner om eventuella övriga ändringar i trafikupplägget pågår just nu. Från och med den 14 september körs trippelkopplade öresundståg på några av avgångarna i rusningstid.

– Vi är glada att vi tillsammans med DSB och danska myndigheter snabbt kunnat få bort det uppehåll som tågen gjort på Köpenhamns flygplats. Nu kan de som reser räkna med normal restid igen, säger Mikael Espling, affärschef för Öresundstågen hos Skånetrafiken.

Restiden mellan Malmö C och Köbenhavns H blir därmed åter cirka 39 minuter. Resorna blir sökbara på hemsida och i appen nästa vecka. På Skånetrafikens hemsida visas platsbeläggningen på de högst belastade tågen i rusningstid. Genom att titta där kan den som måste resa se vilka avgångar som flest reser och därmed själv välja en tidigare eller senare avgång. Källa: Skånetrafiken