MTRX återlanserar direktlinje mellan Göteborg och Arenastaden


2020-09-14

MTRX återlanserar direktlinje mellan Göteborg och Arenastaden.
Bild: MTRX/ Photographt & Sons
MTRX återlanserar direktlinje mellan Göteborg och Arenastaden.

Den 2 mars 2020 förlängde MTRX sin tågförbindelse till Solna Station för att hjälpa fler resenärer med smidigt resande mellan Göteborg och Arenastaden. Efter vårens fina respons återlanserar nu MTRX linjen efter att Covid-19 medfört ett uppehåll. Nu hoppas man att ännu fler affärsresenärer kommer välja tåget för sina resor mellan Göteborg och Solna.

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden ökat markant de senaste åren. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har förlagt hela eller stora delar av sin verksamhet här och det finns redan nu över 22 000 arbetsplatser i Arenastaden.

Medan kommunikationer med kollektivtrafiken är goda har det hittills saknats möjlighet att åka direkt från Arenastaden till Göteborg. Efter vårens lyckade start fortsätter nu MTRX att hjälpa affärsresenärer med bas i Arenastaden att välja det hållbara resealternativet, tåg, för sina resor mellan Stockholm och Göteborg.

– Vi är väldigt glada att återigen kunna erbjuda alla resenärer mellan Göteborg och Arenastaden i Solna en direktförbindelse. Vi hoppas att de affärsresenärer som behöver resa i dessa Covid-19 tider uppskattar möjligheten att resa direkt och klimatsmart mellan Göteborg och Arenastaden, säger Mats Johannesson, VD på MTRX.


Tågtider för resor mellan Göteborg och Solna:
Göteborg-Solna
Avresa kl 05:50 med ankomst kl 09:11 (mån-tis)
Avresa kl 07:55 med ankomst kl 11:26 (tor)

Solna-Göteborg
Avresa kl 17:33 med ankomst kl 21:50 (mån-tor)Källa: MTRX