Tågstopp Varberg-Falkenberg-Varberg dagtid nästa vecka


2020-10-12

Bild: Hallandstrafiken

All tågtrafik på sträckan Varberg- Falkenberg- Varberg är inställd under dagtid i nästa vecka, måndag till fredag mellan kl. 09.00-15:00. Bussar ersätter på sträckan. Det är Trafikverket som genomför planerade underhållsarbeten på sträckan som gör att tågtrafiken stoppas.
– Sök alltid resan i reseplaneraren i appen eller på hemsidan för att se hur resan och restiderna påverkas. Man får räkna med cirka 30 minuters längre restid på sträckan mot normalt, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Tågstoppet gäller måndag 12 oktober till fredag 16 oktober mellan kl. 09:00- 15:00 och påverkar alla tåg Varberg-Falkenberg-Varberg. Alla norrgående Öresundståg kör till Falkenberg och vänder där. Södergående tåg kör till Varberg och vänder där. Ersättningsbussarna i Varberg avgår från läge T som ligger vid Magasinsgatan, cirka 300 meter från Varbergs station.

– Vi kommer att ha kundvärdar på plats i Varberg som hjälper resenärerna till och från ersättningsbussarnas hållplats på Magasinsgatan, säger Peter Gyllander.

Hallandstrafiken och Öresundståg har förberett ersättningsbussarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att i möjligaste mån undvika trängsel.
– Bussarna kommer att köras med ungefär halv beläggning ombord för att alla resenärer ska få en bekväm och säker resa. Framdörren och främsta delen av bussen kommer att vara avstängd för att ge förarna en trygg arbetsmiljö. Det finns också extra bussar att sätta in om det behovet uppstår, avslutar Peter Gyllander.
Källa: Hallandstrafiken