Ytterligare bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn


2020-11-27

Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.
Bild: Transportstyrelsen
Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.

Medborgare har blivit uppringda av personer som utger sig för att arbeta på Transportstyrelsens kundtjänst. Man säger sig ha upptäckt tidigare fel och vill rätta till det med hjälp av den uppringdes bank-id och kortnummer. Det skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Bedragarna har till exempel sagt att medborgare har betalat för mycket i fordonsskatt under flera år och att det därför finns pengar som ska återbetalas. Om medborgaren loggar in i "Mina fordon" och uppger sitt kontonummer så kommer pengarna att sättas tillbaka på medborgarens bankkonto. I nummerpresentatören står telefonnumret till Transportstyrelsens fordonskundtjänst 0771-14 15 16.

"Vi har också uppgifter om att medborgare kontaktats och där samtalet ska ha handlat om huruvida man äger en båt. Transportstyrelsen vill understryka att vi inte agerar på detta sätt! Det är inte vi som ringer upp och ber allmänheten att logga in och uppge sina bank-id och kortnummer. Om man får ett sådant samtal vill vi uppmana att man gör en polisanmälan" skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

I samband med att detta först uppdagades under sommaren gjorde Transportstyrelsen en polisanmälan om bedrägligt beteende.Källa: Transportstyrelsen