Banarbeten påverkar tågtrafiken mellan Falkenberg och Göteborg


2021-01-26

Bild: Hallandstrafiken

Banarbeten på Varbergs station påverkar tågtrafiken på sträckan Falkenberg- Göteborg- Falkenberg och Varberg- Veddige- Varberg, kommande torsdag kväll, fredag, lördag och ända till sen söndag kväll, 28-31 januari. Coronaanpassad busstrafik ersätter inställda tåg. Västtågen Göteborg- Varberg- Göteborg körs som vanligt, men vänder i Åsa.

Det är Trafikverket som genomför arbeten på bangården i Varberg, som gör att Varbergs station inte kan användas för tågtrafik. 

– Rådet är att söka sin resa i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan. Även de som åker regelbundet behöver kontrollera hur resan påverkas under banarbetet. Man får räkna med längre restid och vissa ersättningsbussar avgår före tågets ordinarie tidtabellstid, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Tågstoppet kring Varbergs station, gäller från sen torsdag kväll, hela fredagen, lördagen och söndagen, 28- 31 januari. Bussar ersätter tågen och kör mellan Falkenberg och Hede station (Kungsbacka) där resan fortsätter med tåg. Under fredagen kommer vissa morgon- och eftermiddagståg dessutom att ersättas med buss hela sträckan Göteborg- Falkenberg.

Även de sista Öresundstågen sent på torsdagskvällen, från och till Göteborg kommer att påverkas. På sträckan Varberg- Veddige-Varberg på Viskadalsbanan, ersätter bussar de inställda tågen.
– Vi kan inte nog betona vikten av att söka resan i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan, för där finns alla tiderna, betonar Peter Gyllander.

På bland annat Varbergs station, Falkenberg station, Hede station och Göteborgs C finns kundvärdar på plats för att hjälpa resenärerna till rätta. 

Hallandstrafiken och Öresundståg har förberett ersättningsbussarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att i möjligaste mån undvika trängsel ombord.
– Ersättningsbussarna kommer att köra med ungefär halv beläggning ombord för att alla resenärer ska få en bekväm och säker resa. Framdörren och främsta delen av bussarna kommer att vara avstängda för att ge förarna en trygg arbetsmiljö. Det finns också extrabussar att sätta in om behovet uppstår, säger Peter Gyllander.

Från och med måndag morgon (1 februari) körs tågtrafiken som vanligt igen.



Källa: Hallandstrafiken