Emirates SkyCargo och UNICEF i nytt samarbete – ska distribuera covid-19-vaccin


2021-02-19

Bild: Emirates

Emirates SkyCargo har inlett ett partnerskap med UNICEF för att transportera och leverera covid-19-vacciner till utvecklingsländer. Syftet är att bistå Världshälsoorganisationens (WHO) COVAX-arbete med att fördela vaccindoser på ett rättvist sätt.

Emirates SkyCargo har tecknat ett avtal med barnrättsorganisationen UNICEF för att prioritera transport av covid-19-vacciner, läkemedel, medicinsk utrustning och andra förnödenheter till tillväxtmarknader. Målet är att hjälpa drabbade länder att återhämta sig efter effekterna av coronapandemin.

Det humanitära flygfraktinitiativet, som är lett av UNICEF, ska tillsammans med flertalet andra partners distribuera förnödenheter till mer än 100 länder. Målet är att stödja WHO:s COVAX-arbete, vilket är en global insats för att distribuera vaccindoser till utvecklingsländer på ett rättvist sätt. Planen är att samarbetet ska fortsätta även i framtiden, till exempel om det skulle inträffa nya hälso- och humanitära kriser.

– Varje dag räknas i kampen mot covid-19. Ju tidigare drabbade länder kan få tillgång till vacciner, desto snabbare kan vi begränsa smittspridningen. Vårt samarbete med UNICEF gör att vi kan utföra en snabb och säker distribution av covid-19-vacciner, framförallt till länder som drabbats hårt av corona, säger Nabil Sultan, vicepresident på Emirates SkyCargo.


Källa: Emirates