Saab och FMV förlänger support- och underhållskontrakt för Gripen


2021-04-06

Bild: Saab

Saab och Försvarets Materielverk (FMV) har idag förlängt ett kontrakt avseende support- och underhållstjänster för Gripen. Ordervärdet uppgår till cirka 1,6 miljarder kronor och avser perioden 1 april 2021 till den 31 december 2022. Saab har bokat 1,5 miljarder kronor av ordervärdet i det första kvartalet.

Kontraktet avser prestationsbaserad support och underhåll av Gripen och är en förlängning av tidigare kontrakt från maj 2017 med FMV.

Kontraktet omfattar support- och underhållstjänster som är nödvändiga för Gripens flygverksamhet. Kontraktet inkluderar till exempel design och support, komponentunderhåll, logistiktjänster, tekniskt systemstöd, publikationer, reservdelar, reparationer, markstödsutrustning och pilotutrustning.

– Med förlängningen kommer Saab att fortsätta stödja en effektiv verksamhet och tillgänglighet för Gripen. Det är viktigt för oss att ständigt utveckla vårt supportkoncept genom att implementera nya innovativa lösningar och detta kontrakt ger oss möjlighet att göra det tillsammans med våra kunder, säger Ellen Molin, chef för affärsområdet Support and Services inom Saab.

Arbetet kommer att utföras på Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg och Östersund.


Källa: Saab