Lion Alpin lanserar direktflyg från Göteborg Landvetter till Sankt Gallen i vinter


2021-09-09

Schweiziska Ischgl går snart att nå via Göteborg.
Bild: Lisa Julie/Pixabay
Schweiziska Ischgl går snart att nå via Göteborg.

I januari börjar researrangören Lion Alpin att flyga direkt från Landvetter till Sankt Gallen i Schweiz för direkt transfer till närliggande skidorterna St. Anton och Ischgl under vintersäsongen. Alpresebyrån erbjuder också för första gången weekendresor från Göteborg.

I vinter kan man för första gången flyga direkt till Sankt Gallen i Schweiz med alpresearrangören Lion Alpin, för smidig direkt transfer vidare till österrikiska Tyrolen och skidorterna St. Anton och Ischgl, knappt 1,5 timma till St. Anton och 2 timmar till Ischgl.

Lion Alpin erbjuder också för första gången weekendresor/kortresor från Landvetter med avgångar antingen lördag-tisdag eller tisdag-lördag till St. Anton och Ischgl.

Resorna med direktflyg från Göteborg Landvetter Airport (GOT) till Sankt Gallen-Altenrheins flygplats (ACH) avgår varje vecka mellan den 22 januari och 19 mars 2022.

Även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor. Återhämtningen för flygresandet fortsätter i augusti och för andra månaden i följd når antalet resenärer den högsta nivån sedan inledningen av pandemin. Göteborg Landvetter Airport hade sammantaget närmare 265 000 resenärer i augusti, en minskning med 58 procent jämfört med augusti 2019. Jämfört med augusti i fjol var resenärsökningen sammanlagt 155 procent.


Källa: Swedavia Airports