SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljett till rabatterat pris


2021-09-10

För att resa till rabatterat pris behöver resenären ställa in betalkortet på sl.se en dag före första resan.
Bild: SL
För att resa till rabatterat pris behöver resenären ställa in betalkortet på sl.se en dag före första resan.

Från och med 13 september kan den som är pensionär, student eller ungdom ställa in betalkortet på sl.se för att dagen därpå börja köpa enkelbiljetter till rabatterat pris med ett blipp mot biljettläsaren.

Sedan i februari är det möjligt att blippa sitt betalkort direkt mot en biljettläsare i SL-trafiken för att köpa en enkelbiljett till vuxenpris. Nu utökar SL tjänsten till att gälla båda priskategorierna, vilket innebär att det även kommer att gå att blippa sitt betalkort och resa till rabatterat pris.  

Resenären behöver först ställa in betalkortet så att rabatterat pris – och inte vuxenpris – dras från kortkontot när betalkortet blippas mot biljettläsaren. Det går att göra på sl.se med start 13 september.


Det går att resa dagen efter att man ställt in kortet
Resenären kan börja resa till rabatterat pris med betalkortet dagen efter att hen gått in på sl.se och ställt in betalkortet på rabatterat pris. Vill resenären ändra tillbaka till vuxenpris görs det med på sl.se.

Uppemot 40 000 resenärer per dag blippar sitt betalkort för att köpa biljett. Genom att göra det sparar man tid och energi och behöver inte ta sig till någon särskild plats för att köpa biljett. Det är extra smidigt om man bor långt från närmaste biljettautomat.


Källa: SL