Konecranes tar hem beställning på 14 kranar från thyssenkrupp Marine Systems till varv i Kiel


2021-09-14

Bild: thyssenkrupp Marine Systems

Konecranes har tagit hem en beställning från varvet thyssenkrupp Marine Systems på att leverera 14 processkranar till en monteringshall för fartyg som byggs i Kiel, Tyskland. Ordern bokades i juli 2021.

Kransystemen med dubbla balkar, som tillverkas av Konecranes enhet Demag Cranes & Components, ska installeras i de nya produktionshallarna i Kiel. Hallarna utvecklas till att bli ett internationellt kompetenscentrum för ubåtstillverkning. Kranarna kommer att tillverkas, levereras och driftsättas innan arbetet påbörjas 2023.

Kranarna levereras med flera funktioner som ökar deras prestanda, livslängd och framför allt precision. Funktionerna omfattar optimerad avledning av linorna på telfrarna (för att öka linornas livslängd), utökad övervakning av lyftbromsen (för ökad säkerhet), elektroniskt överbelastningsskydd med registrering av lastspektrum (för att fastställa telfrarnas kvarvarande livslängd) och online support dygnet runt.

Detta är ett krävande projekt som kräver stor noggrannhet under kranarnas förflyttning och positionering, till exempel när två ubåtssegment som väger över 100 ton vardera måste placeras exakt med två kranar och fyra telfrar för montering av skrovet. Vi är glada över att stötta thyssenkrupp Marine Systems med vår teknik för processkranar under detta spännande och framåtblickande projekt, säger Thomas Bönker, Senior Vice President,processkranar,Konecranes.


Källa: Konecrane