Facebook


Instagram

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Här är den enda kranen som uppfyller kraven för Paris tunnelbaneutbyggnad


2021-01-13

Spara lyft av tunga laster: 120 t SENNEBOGEN 6113 E teleskopisk bandkran är ett den perfekta lösningen under högspänningsledningar på 225,000 volt.
Bild: Scantruck
Spara lyft av tunga laster: 120 t SENNEBOGEN 6113 E teleskopisk bandkran är ett den perfekta lösningen under högspänningsledningar på 225,000 volt.

Den uppfyller alla säkerhetskrav tack vare ”Virtual Wall”.
Bild: Scantruck
Den uppfyller alla säkerhetskrav tack vare ”Virtual Wall”.

Med en lyftkapacitet på 120 t var den kraftfulla teleskopiska bandkranen SENNEBOGEN 6113 E den idealiska partnern för kranhyreskunder som ENCO, som kunde hyra ut kranen till Sefi-Intrafor för ett ytterst komplext projekt. 6113 E lämpar sig särskilt väl för lyft, förflyttning och placering av tunga laster och följer, tack vare ”Virtual Wall”, alla säkerhetsföreskrifter.

Sefi-Intrafor är huvudentreprenör för specialbyggnadsarbete vid tre tunnelbanestationer och har beslutat att hyra en 120 t SENNEBOGEN 6113 E teleskopisk bandkran från ENCO-maskinparken. Maskinen ska användas vid arbetet av utbyggnaden av Paris tunnelbanelinje 14, till Chevilly-Larue. Arbetet, som utförs under RATP projektledning med Systra-Setec-koncernen som huvudentreprenör, är av både mycket komplex och restriktiv karaktär.


Mycket komplex och restriktiv byggarbetsplats under 225 000 volt
Den stora utmaningen för projektet är Réseau de Transport d'Electricités (RTE’s) högspänningsledning som sträcker sig över hälften av den framtida Porte de Thiais metrostationen vid Chevilly-Larue. Detta är en kraftig högspänningsledning (225.000 Volt) som ger ström till Orly flygplatsplattform.

– Det speciella med denna del är att det är en av de enda på nätet som elbolaget inte kan ändra riktning på. Så hela organiseringen av området beror på denna mycket speciella situation, förklarar Frédéric Roche, Construction Manager på Sefi-Intrafor, och fortsätter:

– Att arbeta nära en kraftig högspänningsledning skapar enorma säkerhetsproblem. Långt innan starten av byggandet övervägde vi därför den lämpligaste praktiska lösningen för att ta itu med områdets specifika karaktär, och den lösning som skulle ge den säkraste miljön för oss att arbeta i.

Denna lösning hittades med SENNEBOGEN 6113 E teleskopisk bandkran.


En unik konfiguration för att möta speciella krav
Efter att ha konsulterat RTE angående höjdmätningar för kablarna och fastställt de specifika lyftkraven på plats för montering av 1,2 meter till 1,5 meter tjocka membranväggar på ner till 36 meters djup, definierade entreprenören området inom vilket lyftoperationer kunde utföras.

– Vi arbetar inom en mall, som sätter ett "virtuellt" tak för våra lyft, för att inte riskera att elektrisk bågning kommer för nära högspänningsledningarna, säger Frédéric Roche.

Säkerhetsgränsen sattes till nio meter, vilket inte lämnade mycket utrymme för att placera och svetsa de fem meter långa stålburarna.

Den teleskopiska bandkranen på 120t från SENNEBOGEN möjliggör optimal drift under dessa säkerhetsförhållanden och uppfyller samtidigt kraven för att lyfta tunga laster. I själva verket var förhållandet arbetshöjd/lastkapacitet och utmaningar med kompakthet och räckvidd avgörande faktorer när det gällde val av utrustning. Med en maximal lastkapacitet på upp till 120 t och en maximal räckvidd på 40,2 m, visar bommen på SENNEBOGEN 6113 sina styrkor. Särskilt där utrymmet är begränsat kan bredden på banden varieras och ställas in mellan 3,90-6,30 m. SENNEBOGEN 6113’s Full-Power Boom är här det perfekta valet.


Virtual Wall för maximal säkerhet

Vidare är SENNEBOGEN 6113 E den enda som inte bara uppfyller belastningskraven för kunden, men som också kan utrustas med en "Virtual Wall". Tack vare denna funktion blockerar systemet så snart bommen är utsträckt till en höjd på nio meter. En skärm i kabinen visar bommens position i förhållande till elledningarna. Då kranen arbetar i ett trångt utrymme bredvid flera andra maskiner krävs förarens ständiga uppmärksamhet. En kamera monterad på sidan täcker den döda vinkeln på höger sida av förarhuset, den teleskopiska bandkranen har också en backkamera och en kamera på vinscharna.

– Jag hade betänkligheter angående detta jobb på grund av högspänningsledningen. Jag blev lugnad av det faktum att jag själv kunde justera maskinens arbetsområde i förhållande till platsens utmaningar och höjdgränsen. Denna funktion är betryggande eftersom systemet blockerar ytterligare rörelse när teleskopbommen kommer nio meter högt, och jag därför inte kan nå längre. Det är detta som gör att det är säkert att arbeta, Antonio De Sousa, Kranförare hos ENCO.


Källa: Scantruck

Tipsa en vn Skriv ut





Infrakraft stärker sin närvaro i norra Sverige – vinner nytt uppdrag i Sundsvallsregionen

Infrakraft fortsätter sin etablering i norra Sverige. Nyligen tilldelades bolaget sitt fö...

Läs mer
Gen-monitoring
I Gagnef ersätts två plankorsningar med en trafiksäker passage under järnvägen. 

Svevia bygger ny passage under järnvägen i Gagnef

I Gagnef ska två plankorsningar längs Dalabanan mellan Borlänge och Mora rivas och...

Läs mer
\

En stabil inledning på 2025

Orderingången i det första kvartalet uppgick till 4,1 miljarder kronor (4,8), en...

Läs mer


Premiär för ny tågpendel mellan Valåsen Moelven AB och Hallands Hamnar Varberg

Idag den 11 april var det premiär för den nya järnvägspendeln mellan Valå...

Läs mer
<span>Tågtransport</span>

Norra Skog satsar på tåg – ökar järnvägstransporterna med 36 procent

Norra Skog stärker sin satsning på hållbara transporter genom att flytta allt mer...

Läs mer
<span>E09 Rosenlund</span>

Scaffolding Projects Sweden AB vinner strategiskt avtal för ställningsbyggnation för deletapp E09 Rosenlund inom Västlänken.

Scaffolding Projects Sweden AB har tilldelats avtal för ställningsbyggnation inom

Läs mer


Varför är livslängden för sliprar så viktig?

Sleepers är säkerhetsrelevanta komponenter i järnvägsverksamheten....

Läs mer
<span>Luleå Hamns järnväg ska rustas upp. Investeringen innebär färre tåg för transport av samma last. Det minskar miljöpåverkan och behovet av ytterligare investeringar i transportinfrastrukturen i regionen. </span>

133 miljoner kronor investeras i Luleå Hamns järnvägsanläggning

År 2030 förväntas den årliga godsvolymen i Luleå hamn ha ökat...

Läs mer
Järnvägsunderhåll och markanläggning

Eleda intensifierar sin satsning inom järnväg och förvärvar tre bolag

Sveriges ledande infrastrukturkoncern Eleda förvärvar Hanell Entreprenad AB och...

Läs mer
Järnvägs- och stadsutvecklingen i Hässleholms stad är ett särskilt fokusområde i samverkansöverenskommelsen mellan Hässleholms kommun och Trafikverket. 

Hässleholms kommun och Trafikverket stärker samverkan

Utvecklingen och stadsplaneringen i Hässleholms kommun behöver samordnas med utvecklingen...

Läs mer
Elmia Infra Rail är mässan med två dagar med järnvägens infrastruktur i fokus, inget annat. 

Elmia Infra Rail 2025 – en ny mässa som kopplar samman branschen

Nästa höst lanserar Elmia en ny fackmässa: Elmia Infra Rail, den 8–9 oktober...

Läs mer


Mest lästa












HRC

Swescan

Proco Services
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se