Facebook

Instagram

BoKlok tar sjövägen med husbåt


2018-11-06

Från Paldiski hamn i Estland och skeppades 73 husmoduler till Helsingborg med M/V Longvann.
Bild: Helsingborgs hamn
Från Paldiski hamn i Estland och skeppades 73 husmoduler till Helsingborg med M/V Longvann.

Nyss var det premiär för BoKlok i Helsingborgs Hamn. 73 nära nog inflyttningsklara husmoduler mellanlandade på kaj 704 i Helsingborgs Hamn för vidare transport till byggplatsen i Errarp, Ängelholm nu i dagarna. En projektlast som beställts av Skanska och som BoKlok förvandlar till 27 prisvärda bostadsrätter, hållbara hem för alla.

Mitt i grönskande natur och med närhet till havet byggs under hösten BoKlok Fyren i Ängelholm. 27 lägenheter, från en- till fyrrummare som ska fyllas av liv och rörelse. BoKlok är ett annorlunda boendekoncept som har utvecklats av Skanska och IKEA. Tillsammans bygger de bostäder – lägenheter och radhus – för de som vill bo bra i ett eget hem, men ändå ha pengar över till annat.

Till Helsingborgs Hamn kom 73 inredda bostadsmoduler, färdiga med kök, toaletter och allt, i storlekar av 3,5 x 9 meter. Modulerna byggdes av BoKloks leverantör Harmet i Estland och skeppades till Helsingborg av M/V Longvann, från Paldiski Hamn. Akka Frakt stod för lastbilstransporten till Ängelholm.

– Det blev en bra premiär i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot fler transporter via Sundets pärla, berättar Ola Dietrichson, supply chain manager BoKlok Housing och fortsätter. Det är förstås naturligt för oss att ta godset till den närmaste hamnen, men inte givet eftersom pris och service måste vara rätt också. Utöver att hamnen lastade av modulerna både snabbt och bra mellanlagrades modulerna också i hamnen i väntan på transport till byggplatsen några veckor senare.


Rekord i antal moduler
För Helsingborgs Hamn var det premiär för BoKlok och rekord i antalet hanterade moduler vid ett tillfälle men inte första gången man hanterat husmoduler i hamnen.

– Uppdraget var ett konkret exempel på att allt gods inte ankommer Helsingborgs Hamn i containers utan är skrymmande och behöver hanteras ett i taget vilket kräver god och proaktiv planering samt en omfattande logistik. Det var ett stort uppdrag med fantastiskt många moduler och det blev en imponerande syn att ha stora pusselbitar till ett helt bostadsområde stående på kajen. Vi är stolta över att få vara med om ett så intressant projekt och faktiskt bidra till regionens utveckling även inom bostäder, säger Mark Wieden, Sales Excutive på Helsingborgs Hamn.

Efter den lyckade premiären är det därför dags för Helsingborgs Hamn att ta emot en andra ”husbåt” från BoKlok i december. Även denna laddning till bostadsprojektet i Errarp, Ängelholm och för etapp II; Bojen. Då handlade det om hela 79 husmoduler som enligt BoKloks koncept sätts samman till 30 nya hem i flerfamiljshus i två och tre våningar. 
Källa: Helsingborgs Hamn


Skriv ut<span><span>De största utsläppsfria färjorna i världen har nu officiellt tagits i drift. Aurora är en av dem.</span></span>

De största utsläppsfria färjorna i världen har nu officiellt tagits i drift. Aurora är en av dem.


ForSea slutför konverteringen av världens största batterifärjor, utrustade av ABB

Invigningen av Tycho Brahe och Aurora markerar det framgångsrika slutförandet av ett högprofilsprojekt med ABB:s teknik i centrum.

Läs mer
Maxi Grip


Sjöfartsbranschen samlas på Svensk Sjöfarts höstseminarium 15 november

Den 15 november samlas sjöfartssverige under Svensk Sjöfarts årliga hö...

Läs mer
Logistik Karlshamn
Svea af Bohuslän och Ellen af Bohuslän är två av båtarna som säljs på .PS.se.

Efter konkursen:

Kulturbåtarna går på auktion

Storsatsningen på passagerartrafik längs västkusten knäckte rederiet...

Läs mer
Isen ställer till stora problem för sjöfarten i Luleå hamn. Nu startar ett isreduceringsprojekt inom ramen för farledsprojekt Malmporten.

Isen ska minskas i Luleå hamn

Isen ställer till stora problem för sjöfarten i Luleå hamn. Nu startar ett...

Läs mer
3 november rapporterade Stena Imperial ett misstänkt piratangrepp. Två misstänkta mindre båtar upptäcktes närma sig Stena Imperial från babord på 1,5 sjömils avstånd.

Försök till piratangrepp på Stena Bulk fartyg väster om Yemen

3 november rapporterade Stena Imperial ett misstänkt piratangrepp under en norrgående...

Läs mer
Från Paldiski hamn i Estland och skeppades 73 husmoduler till Helsingborg med M/V Longvann.

BoKlok tar sjövägen med husbåt

Nyss var det premiär för BoKlok i Helsingborgs Hamn. 73 nära nog inflyttningsklara...

Läs mer
Förbudet är en del av kryssningsoperatörens miljöarbete och beräknas innebära en årlig minskning av flera ton plast på Hurtigrutens skepp.

Hurtigruten förbjuder all engångsplast

Plastpåsar, plastbestick och plastförpackningar kommer snart att vara ett minne blott...

Läs mer
<span>HMS Gotland har påbörjat sina provkörningar till sjöss. En nyhet är den optronisk masten, som har ersatt det traditionella optiska periskopet för bättre övervakningsförmåga.</span>

Provkörningar har påbörjats med den uppgraderade ubåten Gotland

Fredagen den 19 oktober påbörjade HMS Gotland sina provkörningar till sjöss...

Läs mer


Saab och Damen erbjuder nya ubåtar till Nederländerna

Saab och det nederländska varvet Damen Shipyards Group har inlett ett samarbete i syfte att...

Läs mer


Saab lanserar ny radarförmåga för att upptäcka hypersoniska hot

Saab stärker sitt radarerbjudande genom att lansera en ny förmåga för den...

Läs mer


Mest lästaTågkraft

Uni-väg

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se