Facebook


Instagram

Italiensk terminal ökar produktiviteten och minskar miljöpåverkan med Konecranes Gottwald-hamnkran


2021-04-01

Bild: Konecrane

SERMI, en hamnterminaloperatör i hamnen i Pozzallo på Sicilien, har beställt en ekoeffektiv mobil Konecranes Gottwald Model 6-hamnkran för att förbättra sin kapacitet inom hantering av containrar, allmän last och bulklast. Ordern bokades under första kvartalet 2021 och understryker Konecranes engagemang för att hjälpa kunder och branscher att växa och utvecklas så att de kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt, hållbart och säkert sätt.

SERMI har beslutat att utöka sin flotta av mobila hamnkranar vid sin anläggning i den stora Medelhavshamnen Pozzallo, som hanterar containrar som skeppas över hela världen. SERMI beställde en Konecranes Gottwald Model 6-kran, vilket ökar hanteringsprestandan och minskar operatörens koldioxidavtryck tack vare kranens dieselelektriska drift somtar terminalens effektivitet till en ny nivå. Kranen kommer att levereras i maj 2021.

– Under många år har vi levererat de bästa tjänsterna i branschen till våra kunder, som omfattar ett antal stora lokala rederier. Vår nya mobila Konecranes Gottwald-hamnkran hjälper oss att fortsätta uppfylla det växande behovet inom containertrafik världen över med högsta kvalitet och på ett mer hållbart sätt, säger Vincenzo Venniro, ägare och vd för SERMI. 

– Den avancerade elektriska driften i våra kranar och deras höga prestanda passar perfekt för SERMI:s behov av produktivitet och hållbarhet. Avtalet bygger ett flerårigt gott samarbete och vi ser fram emot att fortsätta på den inslagna vägen i framtiden, säger Gino Gherri, Regional Sales Manager, Konecranes Hamnlösningar.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.


Källa: Konecrane

Skriv utABB kommer att leverera en helt integrerad elkraftslösning och ett integrerat automatiserat marint framdrivningssystem till de tio nya färjorna.
ABB kommer att leverera en helt integrerad elkraftslösning och ett integrerat automatiserat marint framdrivningssystem till de tio nya färjorna.

ABB sätter kursen för hållbar flodtransport med tio helt eldrivna färjor i Lissabon

ABB tar hem ett banbrytande kontrakt med den spanska skeppsbyggaren Astilleros Gondán om att tillhandahålla en helt eldriven kraftlösning för 40-meters snabba urbana...

Läs mer
Zugol 550
M/S Gabriella till sjöss.

Hangö och Kotka öppnar för första gången sina hamnar för Viking Lines passagerarfartyg

I år har Viking Line lanserat fem nya resmål från Helsingfors.

Läs mer
Zinga


Gasum inleder testleveranser av biogas till den finska gränsbevakningen

Gasum genomför två leveranser av biogas till den finska gränsbevakningen. En...

Läs mer
Vattenfall
M 20 som är ett av Sjöhistoriska museets museifartyg, drivs och underhålls av Föreningen M 20. Tack vare föreningens engagemang har fartyget nu räddats och lämnar den 12 april dockan på Beckholmen för en ny säsong till sjöss.

Museifartyget M 20 går till sjöss efter lyckad insamling och omfattande reparationer

Den 12 april dockar Sjöhistoriskas museifartyg minsveparen M 20 ut från Västra...

Läs mer
Stena Livia i Stena Lines färger (bilden är en illustration).

Nya färjan Stena Livia sjösätts på Östersjön

Färjerederiet Stena Line fortsätter sin planerade expansion på Östersjön...

Läs mer
Stena Lines nybyggda fartyg är både 30 procent större och mer energieffektiva än tidigare fartyg.

Stena Line ökar takten mot fossilfri sjöfart - ska sänka utsläppen med 30 procent till 2030

Färjerederiet Stena Line fortsatte under 2020 att minska sina totala koldioxidutsläpp och...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se