Facebook

Instagram

Stena Line ökar fokuset på jämställdhet och inkludering


2019-03-08

Idag, på Internationella kvinnodagen, lanserar Stena Line ett fokusområde som ska se till att Stenas arbetsplatser är fria från trakasserier. Fokusområdet kommer kallas Equality and inclusion.
Bild: Emelie Asplund
Idag, på Internationella kvinnodagen, lanserar Stena Line ett fokusområde som ska se till att Stenas arbetsplatser är fria från trakasserier. Fokusområdet kommer kallas Equality and inclusion.

På Internationella kvinnodagen den 8 mars lanserar Stena Line ett nytt fokusområde för sitt hållbarhetsarbete – Equality and inclusion. Detta är ett viktigt steg företagets satsning för att skapa en hållbar arbetsmiljö, fri från trakasserier.

Stena Lines övergripande mål är att bli en ledare inom hållbar sjöfart och en viktig del av det arbetet är att skapa en hållbar arbetsmiljö, fri från trakasserier, där alla har lika möjligheter oavsett ålder, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet eller funktionshinder.

– På Stena Line välkomnar vi alla, oavsett om du vill jobba här, resa eller transportera med oss eller vara en av våra samarbetspartners. Jag är stolt över att kunna meddela att vi nu utökar vårt fokus på denna viktiga fråga genom att lansera ytterligare ett fokusområde i vår hållbarhetsstrategi, säger Ian Hampton, Chief People & Communications Officer på Stena Line.

Stena Lines hållbarhetsstrategi bygger på ett antal fokusområden som är knutna till FN:s globala mål för hållbar utveckling och direkt relaterade till verksamheten. Equality and inclusion blir företagets femte fokusområde, och kommer att komplettera de befintliga fyra områdena – Clean energy, Good health and wellbeeing, Life below water och Responsible consumption som lanserades 2016. Inom varje område sätts ambitiösa mål och utvecklingen övervakas och redovisas noggrant årligen.

– De långsiktiga målen för Equality and inclusion är att vi ska ha minst 30 procent kvinnliga chefer år 2022 och en nollvision när det gäller trakasserier. Arbetet har redan påbörjats med två nya policyer för att motverka trakasserier och främja lika möjligheter som lanserades förra året , säger Margareta Jensen Dickson, People Head of Stena Line.

Huvudinitiativ 2019
Under 2019 kommer Stena Line att fokusera på initiativ för att motverka trakasserier, förbättring av rekryteringssystem och rutiner, öka intresset för jobb inom sjöfart bland både kvinnor och män – samt att engagera sig i Maritime UKs "Women in Maritime Pledge", som förbinder hela företaget att "skapa en kultur som aktivt stöder och hyllar mångfald på alla nivåer, i hela vår organisation och bransch", som Stena Line undertecknade 2018.

– Vi kommer att behöva leverera på ett antal ambitiösa men realistiska mål, säger Margareta Jensen Dickson.
– Exempelvis handlar det om att identifiera hinder i samband med rekrytering och befordran av kvinnor, förbättra rekryteringsmetoder, avkoda arbetsansökningar men även benchmarking och kartläggning av policyer för att vara en familjevänlig arbetsplats för alla.


Bidrar till bättre bemötande
Mångfald ibland medarbetare bidrar inte bara till en bättre arbetsmiljö, det hjälper också Stena Line att bättre förstå och bemöta sina kunder.

– Precis som vi, är våra gäster olika, och desto mer medvetna vi blir desto bättre kommer vi att kunna uppfylla deras behov och skapa en så bra reseupplevelse som möjligt, säger Ian Hampton.Källa: Stena Line


Skriv utMälarbron och Södertälje kanal stängs av tillfälligt 23-24 mars

Södertälje kanal samt Mälarbron i Södertälje kommer att vara stängd för bil- och busstrafik lördag 23 mars 07-19 och söndag 24 mars 07-19.

Mälarbron i Södertälje kommer att vara stängd för bil- och busstrafik lördag 23 mars 07-19 och söndag 24 mars 07-19. Ingen sjötrafik får heller passera...

Läs mer
Safetyseal

Första internationella vinnaren av Stena Line Propeller Prize utsedd

På fotot: Anna Borkowska - Pomeranian Science och Technology Park, Gdynia, Polen, Vinnare Searis technologies: Jakub Zdroik, Aleksandra Zgrundo och Konrad Klepacki, Monica Strandhag - Stena Line, AllBinary vinnare: Christian Malmström ochTomas Sareklint samt Magnus Forsbrand - Blue Science Park.

Under Innovation Day i Karlskrona den 7 mars utsågs årets vinnare av Stena Line...

Läs mer
Zinga
- Hamnen är en nyckelfaktor för regional tillväxt, säger Jacob Spangenberg, ordförande i Hargs Hamn AB (till vänster). Vid sin sida har han Niklas Pettersson, projektledare, Sjöfartsverket och Peeter Nömm, vd för Hargs Hamn AB.

Muddring av farleden till Hargs hamn

Under hösten 2019 startar Sjöfartsverket muddring av befintlig farled till Hargs hamn i...

Läs mer
Uniteam
Idag, på Internationella kvinnodagen, lanserar Stena Line ett fokusområde som ska se till att Stenas arbetsplatser är fria från trakasserier. Fokusområdet kommer kallas Equality and inclusion.

Stena Line ökar fokuset på jämställdhet och inkludering

På Internationella kvinnodagen den 8 mars lanserar Stena Line ett nytt fokusområde...

Läs mer

Han är ny vd för Göteborgs Hamn AB

Elvir Dzanic, ny vd i hamnen, tillträder tjänsten i juni.

Hamnens nya vd kommer närmast från ett uppdrag som Vice President of Business...

Läs mer
THAB Academy 2019-2020.

Nya THAB Academy ska ge hamnarbetare nya möjligheter

Trelleborgs Hamn har nu startat ”THAB Academy”, en två år lång...

Läs mer

Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar tecknar avtal

Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har i dag ingått ett andrahandsavtal. Det...

Läs mer

Nya, tydligare regler för utmärkning till sjöss

En nyhet i reglerna är att områdena ellutag för landström, obligatorisk passning av anvisad VHF-kanal, rekommendation om svallfri fart, spolplatta för bottentvätt, båttvätt för fritidsbåtad samt tömningsstation för toalettavfall för fritidsbåtar blir obligatoriska att utmärkas.

Den 1 april träder Transportstyrelsens nya regler om sjövägmärken i kraft....

Läs mer

Recyctec tecknar omfattande avtal med norsk råvaruleverantör

Beskrivning av cirkulär ekonomi.

Recyctec Holding har tecknat ett treårigt avtal med Norsk Spesialolje AS, som avser...

Läs mer


Mest lästa
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se