Facebook

Instagram

Stena Line ökar fokuset på jämställdhet och inkludering


2019-03-08

Idag, på Internationella kvinnodagen, lanserar Stena Line ett fokusområde som ska se till att Stenas arbetsplatser är fria från trakasserier. Fokusområdet kommer kallas Equality and inclusion.
Bild: Emelie Asplund
Idag, på Internationella kvinnodagen, lanserar Stena Line ett fokusområde som ska se till att Stenas arbetsplatser är fria från trakasserier. Fokusområdet kommer kallas Equality and inclusion.

På Internationella kvinnodagen den 8 mars lanserar Stena Line ett nytt fokusområde för sitt hållbarhetsarbete – Equality and inclusion. Detta är ett viktigt steg företagets satsning för att skapa en hållbar arbetsmiljö, fri från trakasserier.

Stena Lines övergripande mål är att bli en ledare inom hållbar sjöfart och en viktig del av det arbetet är att skapa en hållbar arbetsmiljö, fri från trakasserier, där alla har lika möjligheter oavsett ålder, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet eller funktionshinder.

– På Stena Line välkomnar vi alla, oavsett om du vill jobba här, resa eller transportera med oss eller vara en av våra samarbetspartners. Jag är stolt över att kunna meddela att vi nu utökar vårt fokus på denna viktiga fråga genom att lansera ytterligare ett fokusområde i vår hållbarhetsstrategi, säger Ian Hampton, Chief People & Communications Officer på Stena Line.

Stena Lines hållbarhetsstrategi bygger på ett antal fokusområden som är knutna till FN:s globala mål för hållbar utveckling och direkt relaterade till verksamheten. Equality and inclusion blir företagets femte fokusområde, och kommer att komplettera de befintliga fyra områdena – Clean energy, Good health and wellbeeing, Life below water och Responsible consumption som lanserades 2016. Inom varje område sätts ambitiösa mål och utvecklingen övervakas och redovisas noggrant årligen.

– De långsiktiga målen för Equality and inclusion är att vi ska ha minst 30 procent kvinnliga chefer år 2022 och en nollvision när det gäller trakasserier. Arbetet har redan påbörjats med två nya policyer för att motverka trakasserier och främja lika möjligheter som lanserades förra året , säger Margareta Jensen Dickson, People Head of Stena Line.

Huvudinitiativ 2019
Under 2019 kommer Stena Line att fokusera på initiativ för att motverka trakasserier, förbättring av rekryteringssystem och rutiner, öka intresset för jobb inom sjöfart bland både kvinnor och män – samt att engagera sig i Maritime UKs "Women in Maritime Pledge", som förbinder hela företaget att "skapa en kultur som aktivt stöder och hyllar mångfald på alla nivåer, i hela vår organisation och bransch", som Stena Line undertecknade 2018.

– Vi kommer att behöva leverera på ett antal ambitiösa men realistiska mål, säger Margareta Jensen Dickson.
– Exempelvis handlar det om att identifiera hinder i samband med rekrytering och befordran av kvinnor, förbättra rekryteringsmetoder, avkoda arbetsansökningar men även benchmarking och kartläggning av policyer för att vara en familjevänlig arbetsplats för alla.


Bidrar till bättre bemötande
Mångfald ibland medarbetare bidrar inte bara till en bättre arbetsmiljö, det hjälper också Stena Line att bättre förstå och bemöta sina kunder.

– Precis som vi, är våra gäster olika, och desto mer medvetna vi blir desto bättre kommer vi att kunna uppfylla deras behov och skapa en så bra reseupplevelse som möjligt, säger Ian Hampton.Källa: Stena Line


Skriv utScandinavian Biogas dotterbolag levererar flytande biogas till Hurtigruten

Scandinavian Biogas dotterbolag i Norge, Biokraft, har ingått ett flerårigt avtal med Hurtigruten om leverans av flytande biogas (LBG) till Hurtigrutens fartyg. Partnerskapet signalerar...

Läs mer
Zinga
Trelleborgs hamn byggs ut för att möta kraven från allt fler fordon och passagerare.

Ystad och Trelleborgs hamnar satsar framåt för miljarder

Två av Skånes största byggprojekt pågår just nu i Trelleborgs och...

Läs mer

14 personer omkom till sjöss förra året

Under 2018 omkom 14 personer i fritidsbåtolyckor. Det är det lägsta antalet omkomna...

Läs mer


Havs- och vattenmyndigheten ger bidrag till att skrota miljöfarliga båtar

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, ger ytterligare två miljoner kronor i bidrag till att...

Läs mer
Containerhamnen där det nya lagret ska byggas, Gävle Hamn.

NCC bygger lager för papper åt Gävle Hamn

NCC har tecknat avtal med Gävle Hamn om att bygga ett automatiserat lager för...

Läs mer

Sjöfarten skriver på för en arbetsmiljö i världsklass

Nu har några av de största aktörerna i sjöfartsbranschen valt att skriva...

Läs mer

Storbritanniens marin köper Saabs system för träning av ubåtsjakt


Saab har fått en beställning om att förse brittiska marinen med AUV62-AT-system...

Läs mer


Stena Line siktar på att leda utvecklingen inom hållbar sjöfart

AI-assisterade färjor, batteridrift, kraftig minskning av engångsplast ombord, fortsatt...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se