Facebook


Instagram

Alelion Energy Systems högspänningsbatterier klarar certifieringskrav för vägfordon:

Öppnar för nya möjligheter inom specialfordonssegmentet


2019-12-10

Testerna som genomförts visar att batterierna möter alla de krav som ställs på batterier och batterisystem som skall användas i väggående fordon. Alelion kommer därmed att tillhöra den begränsade skara av tillverkare vars högspänningssystem är godkända för just detta marknadssegment vilket ger nya möjligheter avseende försäljning till denna typ av fordon.

ECE-R100 är en internationell standard vad gäller laddningsbara batterisystem för elektriska fordon och som är en del av det regelsystem som tagits fram av World Forum for the Harmonization of Vehicles vilken syftar till ökad säkerhet och minskad miljöpåverkan genom likvärdiga krav för motorfordon världen över. För att godkännas måste batterierna möta högt ställda krav när det gäller bland annat temperatur- och kraschtålighet, brandsäkerhet, skydd mot överladdning och överhettning. Testerna har genomförts av externa testinstitut i Storbritannien och Tyskland och öppnar för en certifiering i enlighet med ECE-R100.

– Eftersom vi klarat alla tester är själva certifieringen mer av en formsak, den kritiska delen är att klara testkraven, säger Åsa Nordström, tillförordnad vd för Alelion Energy Systems.


Viktigt för specialfordon

De batterier som nu genomgår certifiering har en spänning på mer än 400V och är av den nya produktgenerationen 3. För Alelion innebär certifieringen ett viktigt steg mot ökad försäljning inom segmentet specialfordon. Segmentet omfattar ett stort antal olika typer av fordon och är sedan ett år tillbaka ett prioriterat område. De batterisystem som Alelion hittills tillverkat för truckar har inte behövt vara certifierade i enlighet med ECE-R100 då truckar inte är väggående.

– Hårdare krav på miljöområdet vad gäller allt från utsläpp av partiklar och koldioxid till buller innebär att tillverkarna av specialfordon söker lösningar för en ökad elektrifiering, säger Åsa Nordström.
– Här har vi en utmärkt möjlighet med våra nya högspänningssystem eftersom de är modulbaserade och specialkonstruerats för tillverkning i vår nya fabrik. Vi kan nu ta fram kundanpassade lösningar optimerade efter kundernas behov, med rätt val av cellkemi samt ett effektivt produktionsflöde.


Källa: Alelion Energy Systems


Skriv utMTRX erbjuder gratis munskydd för att minska spridningen av Covid-19.

MTRX erbjuder gratis munskydd för att minska spridningen av Covid-19.


MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för alla höstens resor

Efter de lättade reserekommendationerna från den 13 juni har MTRX, med fokus på tryggheten ombord, gett många möjligheten att semestra i Sverige. Nu väljer MTRX...

Läs mer
Malux transport

Ändring i trafikförordningen för en säkrare och mer miljövänlig design på lastbilar

Regeringen har beslutat om en ändring i trafikförordningen för att möjliggö...

Läs mer
Pacetell
Skånetrafiken förväntar sig många resenärer till Skånes stränder i helgen.

Skånetrafiken förstärker busstrafiken under värmeböljan

Redan från igår torsdag förstärks trafiken på en rad av de bussar som...

Läs mer
Vattenfall

Nobina vinner kontrakt för de första elektriska ledbussarna i Helsingforsregionen

Med ett nytt kontrakt värt drygt 127 miljoner euro, ger HSL Nobina ett utökat fö...

Läs mer
Zugol 550


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se