Facebook


Instagram

Green Cargo satsar på low-codeutveckling i samarbete med OutSystems


2020-02-21

Bild: Green Cargo

Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.
Bild: Green Cargo
Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.

Ingo Paas, CIO på Green Cargo.
Bild: Green Cargo
Ingo Paas, CIO på Green Cargo.

Allt fler verksamheter i Norden ser low-code som en hjälp att öka takten i sin digitala förändringsresa. Logistikexperten Green Cargo utvecklar nu sina första applikationer på OutSystems plattform. Genom applikationsverktyget effektiviseras utvecklingsarbetet i Green Cargos verksamhet och behovet av extern expertkunskap inom kodning minskar.

Green Cargo har en historia som sträcker sig tillbaka till den svenska järnvägens ursprung, och är en av Nordens ledande experter inom hållbar logistik. De kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 8 800 lastbilstransporter på vägnätet. I Green Cargos nätverk trafikeras 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når de tusentals orter i Europa.

I en tid då klimatförändringar och hållbarhet är på allas läppar växer det redan starka intresset för gods på järnväg som en bidragande faktor till positiv förändring. För att möta det ökade behovet av hållbara godstransporter är en effektiv digitalisering och dynamiska, innovationskraftiga IT-lösningar en nödvändighet.

– Vi har letat efter ett verktyg som kan hjälpa oss att uträtta mer utvecklingsarbete i verksamheten. Med OutSystems kan vi göra det och röra oss mot en DevOps- och Digital Factory-organisation. Det är en förutsättning för både en snabbare utvecklingsprocess och en bättre digital resa. Vi har en IT-miljö med många system och har höga krav på underhåll och integration av dessa. Därför behöver vi en plattform som inte bara kan lösa ett specifikt problem, utan vara en grund för affärsutveckling och digitalisering för flera delar av verksamheten, säger Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.

Low-code är en plattform där applikationsutveckling utförs i ett visuellt gränssnitt med automatiserade processer, baserat på standardiserade mallar där behovet av expertkunskaper inom kodning blir mindre och fler kan bidra i processen.

– Vår förmåga att leverera på Green Cargos affärsplan och IT-strategi kommer till stor del att vara beroende av att bygga nya appar effektivt på OutSystems plattform. Den bidrar till vår strategi genom minskad komplexitet på befintliga plattformar, applikationer och processer, på ett mer agilt, snabbare och enklare sätt, säger Ingo Paas, CIO på Green Cargo.

Den första appen för Green Cargo är ett nytt skaderapporteringsverktyg som gör det möjligt för lokförare och bangårdspersonal att rapportera vagnskador direkt i en mobilapp när de upptäcks, i stället för att ringa in till driftcenter. Flera rapporter rapporteras under ett år och det finns stor potential i att frigöra tid. Applikationen förväntas tas i bruk under andra kvartalet i år.

– Vi ser fram emot att arbeta nära Green Cargo, som en aktiv partner på deras digitaliseringsresa. Vi hoppas att samarbetet kan tjäna som inspiration för hur low-code förändrar förutsättningarna. Det är ett attraktivt alternativ för varje verksamhet som strävar efter att behålla kontrollen över utvecklingsprocessen och uppnå så mycket som möjligt, så nära företagets kärna som möjligt”, säger Per-Johan Wiklund, Account Director på OutSystems.Källa: Green Cargo

Skriv ut

Konecranes vinner sin största reachstackerbeställning någonsin

I mars 2020 tecknade Konecranes sitt största reachstackeravtal någonsin med en kund i Tyskland. Konecranes vann beställningen på 39 reachstackers tillsammans med sin...

Läs mer
Pacetell


Transportnäringens aktörer i öppet brev till regeringen: nu behövs ett riktat transportstöd

Coronapandemin är en samhällskris. Regeringen och samarbetspartierna har på ett...

Läs mer
Vattenfall


Självkörande fordon möter nytt motstånd

Hoppet om självkörande bilar och kollektivtrafik tycks möta oväntat hårt...

Läs mer
Zugol 550


Godscyklar bra till sista kilometern-transporter

Den sista kilometern av en transportkedja är den mest kostsamma, minst effektiva och mest...

Läs mer
Lena Neij, ordförande i Lunds kommuns klimatpolitiska råd lämnar över 2020 års rapport till Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun.

Transporter i fokus för Lunds klimatpolitiska råd

Den 1 april lämnade Lunds kommuns klimatpolitiska råd över sin andra rapport till...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se