Facebook

Instagram

Nollzon är ett stort steg för att skapa ett utsläppsfritt Hammarby Sjöstad


2018-10-22

ElectriCITY är ett medborgarinitiativ för att minska klimatavtrycket i samarbete med företag, forskare och Stockholm Stad.
Bild: Gröna Bilister
ElectriCITY är ett medborgarinitiativ för att minska klimatavtrycket i samarbete med företag, forskare och Stockholm Stad.

Den 27 september, på bostadsrättsföreningarnas årliga möte, startades arbetet att få samtliga bostadsrättföreningar i Hammarby Sjöstad att ansluta sig till Nollzon. Målet är att skapa en utsläppsfri stadsdel.

Idag bor det cirka 24 000 människor i Hammarby Sjöstad och det finns 70 bostadsrättsföreningar i området. Hammarby Sjöstad har alltid varit en stadsdel som legat i framkant när det gäller energieffektivisering och minskade utsläpp, mycket tack vare den lokala organisationen ElectriCITY:s miljöarbete. Nu har stadsdelen tagit ytterligare ett stort steg mot att bli en utsläppsfri zon genom att ansluta sig till Nollzon.

− Hammarby Sjöstad är ett område med många invånare och vi har alltid velat vara ett föredöme i miljöfrågan. Nollzon blir ett viktigt steg mot en helt utsläppsfri stadsdel och skapar förutsättningar för att vi ska nå det som kallas miljözon 2 redan år 2020, säger Jörgen Lööf, VD på ElectriCITY

Vattenfall och ABB är medgrundare av både Nollzon och ElectriCITY och parterna är på så sätt naturliga samarbetspartner. Båda företagen delar ElectriCITY:s progressiva miljötänk, och är även medlemmar i både Nollzon och ElectriCITY.

− Att Hammarby Sjöstad som redan tidigare är långt fram med sitt tänk inom hållbarhet och miljö väljer Nollzon, är ett viktigt och bra beslut. Elbilar kommer att bli mer synliga på gatorna inom området och fler kommer att få upp ögonen för det alternativet. För oss på ABB är det viktigt att fler väljer bort dagens fossila bränsleberoende – och att vi kan vara med och göra valet enklare. Tillsammans kan vi stötta förändringen för klimatet, säger Mats Peterson, sälj- och marknadschef på ABB electrification products

I och med det utökade samarbetet har antalet anslutna adresser till Nollzon redan ökat markant. Anslutna adresser till bostadsrättsföreningar är idag mer än 60 st.

− Det har inneburit att vi utvecklat själva tjänsten och att man nu kan ansluta alla adresser i en bostadsrättsförening på en och samma gång. Det gör även att man genom Nollzon nu kan ansluta en hel stadsdel och i praktiken skapa geografiska utsläppsfria miljözoner, säger Gordon Strömfelt, projektledare på Sustainable Innovation för Nollzon.

Nollzon är en ideell förening som grundades av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation för att ge medarbetare hållbara transportalternativ som innebär minskade utsläpp och buller i städerna.
Källa: Gröna Bilister


Skriv utLandskrona först i Skåne med helelektrifierad stadsbusstrafik

En av Landskronas redna tysta elbussar.

Fredagen den 18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari. Landskrona är först ut i Skåne och är även störst i Sverige i...

Läs mer
Maxi Grip

Drivmedelsförsäljningen ökade svagt under 2018

Den ackumulerade försäljningen av drivmedel 2018 ökade med ca 1 procent...

Läs mer
Uniteam

Hållbara transporter i fokus för ny regering

Petter Holland, VD Preem.

– Det är glädjande att politiken satsar vidare på att göra...

Läs mer

Skånetrafiken säger upp trafikavtal för serviceresor

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och...

Läs mer

Skånes allmänna kollektivtrafik fossilbränslefri

Från december 2018 drivs Skånetrafikens samtliga 1032 bussar på enbart fö...

Läs mer

Ny metod bidrar till bättre transporttjänster

Katrin Lättman vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, har i sin avhandling utvecklat en ny mätmetod som på ett jämförbart sätt fångar upplevd tillgänglighet hos användarna.

Hur användaren upplever tillgänglighet är en viktig faktor vid utveckling och...

Läs mer
Renhållningsbolaget Urbasers 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic kommer att servas av Upplands Motor i den nya fullserviceanläggningen i Länna i södra Stor-Stockholm.

Upplands Motor servar 50 nya biogasdrivna lastbilar för sophämtning i Stockholm

Renhållningsbolaget Urbaser har köpt 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar...

Läs mer

Rekord för insamling av fallfrukt i Uppsala

Under 2018 samlades 756 ton fallfrukt in i Uppsala. Det är rekord och kan jämföras...

Läs mer
Midsona Sverige övergår till fossilfria vägtransporter och ansluter sig till Transportinitiativet.

Midsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet

Sverige behöver ställa om till fossilfria vägtransporter för att klara...

Läs mer
De nya bussarna kommer vara specialutrustade med WIFI och USB-uttag för telefonladdare.

32 nya ledbussar på väg ut i stadstrafiken

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla på linje 1–7 i Västerås. De sex...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se