Facebook

Instagram

Nollzon är ett stort steg för att skapa ett utsläppsfritt Hammarby Sjöstad


2018-10-22

ElectriCITY är ett medborgarinitiativ för att minska klimatavtrycket i samarbete med företag, forskare och Stockholm Stad.
Bild: Gröna Bilister
ElectriCITY är ett medborgarinitiativ för att minska klimatavtrycket i samarbete med företag, forskare och Stockholm Stad.

Den 27 september, på bostadsrättsföreningarnas årliga möte, startades arbetet att få samtliga bostadsrättföreningar i Hammarby Sjöstad att ansluta sig till Nollzon. Målet är att skapa en utsläppsfri stadsdel.

Idag bor det cirka 24 000 människor i Hammarby Sjöstad och det finns 70 bostadsrättsföreningar i området. Hammarby Sjöstad har alltid varit en stadsdel som legat i framkant när det gäller energieffektivisering och minskade utsläpp, mycket tack vare den lokala organisationen ElectriCITY:s miljöarbete. Nu har stadsdelen tagit ytterligare ett stort steg mot att bli en utsläppsfri zon genom att ansluta sig till Nollzon.

− Hammarby Sjöstad är ett område med många invånare och vi har alltid velat vara ett föredöme i miljöfrågan. Nollzon blir ett viktigt steg mot en helt utsläppsfri stadsdel och skapar förutsättningar för att vi ska nå det som kallas miljözon 2 redan år 2020, säger Jörgen Lööf, VD på ElectriCITY

Vattenfall och ABB är medgrundare av både Nollzon och ElectriCITY och parterna är på så sätt naturliga samarbetspartner. Båda företagen delar ElectriCITY:s progressiva miljötänk, och är även medlemmar i både Nollzon och ElectriCITY.

− Att Hammarby Sjöstad som redan tidigare är långt fram med sitt tänk inom hållbarhet och miljö väljer Nollzon, är ett viktigt och bra beslut. Elbilar kommer att bli mer synliga på gatorna inom området och fler kommer att få upp ögonen för det alternativet. För oss på ABB är det viktigt att fler väljer bort dagens fossila bränsleberoende – och att vi kan vara med och göra valet enklare. Tillsammans kan vi stötta förändringen för klimatet, säger Mats Peterson, sälj- och marknadschef på ABB electrification products

I och med det utökade samarbetet har antalet anslutna adresser till Nollzon redan ökat markant. Anslutna adresser till bostadsrättsföreningar är idag mer än 60 st.

− Det har inneburit att vi utvecklat själva tjänsten och att man nu kan ansluta alla adresser i en bostadsrättsförening på en och samma gång. Det gör även att man genom Nollzon nu kan ansluta en hel stadsdel och i praktiken skapa geografiska utsläppsfria miljözoner, säger Gordon Strömfelt, projektledare på Sustainable Innovation för Nollzon.

Nollzon är en ideell förening som grundades av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation för att ge medarbetare hållbara transportalternativ som innebär minskade utsläpp och buller i städerna.
Källa: Gröna Bilister


Skriv utPilotfish levererar till Svealandstrafiken

Tomas Gabinus, vd Pilotfish Networks AB.

Pilotfish har tecknat avtal om att leverera IT-system för 320 bussar inom Svealandstrafiken, en bussoperatör som ägs gemensamt av Region Västmanland och Region Örebro lä...

Läs mer
Safetyseal

Nytt test med självkörande minibussar kan lösa parkeringsproblem i Göteborg

Nu startar andra fasen i försöken med självkörande minibussar i Göteborg....

Läs mer
Pacetell

Plan för framtida pendlarparkeringar

Johan Örejs, regionråd och ordförande i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Nu blir det tydligare hur pendlarparkeringar ska byggas framöver. Vid sammanträdet idag...

Läs mer
<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Dags att nominera till Årets Transportskola

Varje förare som tar examen från Sveriges transportgymnasium är ovärderlig...

Läs mer

Sänkta priser på bussåkande för unga i Skellefteå

Skellefteås ungdomar får sänkta priser på bussåkande.

Skellefteå buss sänker priset kraftigt på periodkort för barn i stadstrafiken...

Läs mer

Allt fler körda mil för svenska personbilar


Under 2018 ökade den totala körsträckan för svenskregistrerade personbilar med...

Läs mer
Camos 360° visas av AB Rindab på årets MaskinExpo.

Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpo

Med hjälp av fyra små vidvinkelkameror ger Camos-systemet en fullständig...

Läs mer

Axfood ökar användningen av förnybara drivmedel med Circle K som drivmedelsleverantör

Axfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör.

Axfood och Circle K förlänger sitt samarbete vilket gör att Circle K fortsätter...

Läs mer

Transdev förvärvar nytt företag i Kanada

Denis Gallant, COO, Transdev Ontario and CEO, Voyago; Arthur Nicolet, CEO, Transdev Canada; Theresa Matthews, VP Business Development, Transdev Canada; Perry Ferguson, CEO, Voyago.

Den 8 april blev det klart att Transdev Canada förvärvar Voyago, ett familjeföretag...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se