Facebook


Instagram

Nordic Truckcenter köper IVECOs verksamhet i Malmö


2019-10-08

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Nordic Truckcenter
Från vänster: Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson.

IVECO startar ett nytt samarbete med Nordic Truckcenter den 1 november. I Malmö blir Nordic Truckcenter en ny auktoriserad återförsäljare av IVECO samt serviceverkstad för IVECO´s hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.


– Nordic Truckcenter är en välkänd aktör som kan transportbranschen, så det är ett glädjande besked att vi utökar vårt nätverk tillsammans med dem, säger IVECO Sweden AB:s försäljningsdirektör Anders Nilsson.

 

Försäljning och service av IVECO fortsätter att ske från anläggningen på Arlövsvägen 23 i Arlöv. För IVECO´s kunder kommer Nordic Truckcenters förvärv av filialen i Malmö initialt inte innebära någonförändring. Nordic Truckcenter kommer att investera i Malmö för att utöka verksamheten, vilket kommer att leda till flera nya arbetstillfällen av både tekniker, försäljare och inom reservdelsförsäljning.

– Nordic Truckcenter utökar nu märkesportföljen, från att bara jobbat med DAF, tar vi nu även in IVECO. Det breddar vårt kunderbjudande genom IVECO´s starka utbud inom distribution och miljövänliga lösningar. Det är en marknad som växer, där vi vill vara med och ta marknadsandelar tillsammans med IVECO Sweden AB, säger Mattias Nilsson, vd hos Nordic Truckcenter och fortsätter:
– Ett annat viktigt steg är också att anläggningen i Malmö blir Nordic Truckcenter Groups huvudkontor för vår nordiska verksamhet.

Att det är just Nordic Truckcenter som tar över verksamheten ligger helt i linje med vad IVECO vill åstadkomma i Malmöregionen.

– Att personalen följer med och får känna sig delaktig i denna satsning har varit en viktig punkt för mig, säger Håkan Jönsson, Business Director för IVECO Nordic & Baltics och fortsätter:
– Den här satsningen är strategisk och bra för IVECO i regionen. Det ligger i vårt intresse att få IVECO att fortsätta växa i Norden.

IVECO har ett av marknadens bredaste modellprogram och har i år lanserat två nya modeller – transportbilen Daily och den tunga lastbilen S-Way.

– Vi kan erbjuda våra kunder två nya produkter i toppklass och därmed står IVECO väl rustat inför framtiden, framförallt som vi ligger i framkant i Europa när det gäller biogasfordon, avslutar Håkan Jönsson.Källa: Nordic Truckcenter


Skriv ut

Green Cargo satsar på low-codeutveckling i samarbete med OutSystems

Allt fler verksamheter i Norden ser low-code som en hjälp att öka takten i sin digitala förändringsresa. Logistikexperten Green Cargo utvecklar nu sina första applikationer...

Läs mer
Vattenfall


Nytt svensk-indiskt samarbete om trafiksäkerhet

Varje år sker mer än 150 000 trafikrelaterade dödsolyckor i Indien. Nu går...

Läs mer
Maxi Grip


Kraftsamling för säkrare fyrhjulingar och mopedbilar

Antalet fyrhjulingar och mopedbilar ökar. Tyvärr gör även olyckorna det. Fö...

Läs mer
Zugol 550
ABB laddar Volvobussar.

ABB ny medlem i ElectriCity

I Göteborg arbetar 16 aktörer från industri, forskning och samhälle...

Läs mer
Henrik Sjögren, trafikskadespecialist.

Elever på Transportgymnasiet i Sundsvall bjuds på trafiksäkerhetsutbildning och halkbanekörning

Vanliga orsaker till lastbilsolyckor är den mänskliga faktorn och yrkesförare har...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se