Facebook

Instagram

Punktligare pågatåg och fler som reser hållbart


2019-04-15

Resorna med kollektivtrafiken i Skåne har ökat med 4,3 procent sedan samma period förra året vilket är 1,3 procent över målet. Det redovisas i Skånetrafikens kvartalsrapport som också konstaterar att Pågatågen slår rekord i punktlighet med 97 procent på Västkustbanan.

Stadsbusstrafiken ökar kraftigt i städer som Malmö och Lund. I Malmö har resorna med stadsbussarna ökat med så mycket som 8,8 procent. Det är nästan en miljon fler resor än samma period förra året. I Helsingborg har resorna med stadsbussarna ökat med 4,6 procent och i Lund med knappt en procent på motsvarande sätt. I Kristianstadområdet väljer allt fler att resa med Skånetrafikens regionbussar.

– 2018 var ett rekordår för Skånetrafiken på många plan med knappt 167 miljoner resor totalt sett och jag är mycket glad att första kvartalet 2019 har fått en bra start i resandeutvecklingen med en sammanlagd ökning på 4,3 procent, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Punktligare tåg och fler resenärer – men ID-kontrollerna bromsar fortfarande
Pågatågen har en stadig resandeutveckling över tid och har ökat med 1,8 procent i antalet resor jämfört med motsvarande period 2018. Det förklaras bland annat av nya fordon och en starkt förbättrad punktlighet.

– Punktligheten för Pågatågen har fortsatt gått uppåt och ligger i genomsnitt på 92 procent i mars månad. I topp ligger Västkustbanan (Helsingborg-Lund-Malmö) som ligger på 97 procent vilket är den bästa punktligheten sedan juli 2016, säger Linus Eriksson.

Resorna med Öresundstågen har ökat med 1,9 procent och är återigen på samma nivåer som 2015 i antalet resande över Öresundsbron. Punktligheten är 88 procent vilket är det bästa sedan mars 2017.

– I mars sålde vi nästan 8000 periodkort till Danmark, men det är fortfarande färre än vad vi sålde i mars 2015, alltså före ID-kontrollerna infördes, säger Linus Eriksson.
– En fungerande arbetspendling och arbetsmarknad är avgörande drivkrafter för utveckling av Öresundsregionen, men jag vill påstå att den fortfarande bromsas av att ID-kontroller som fördröjer den dagliga pendlingen.Källa: Skånetrafiken


Skriv ut

”Förändrat reseavdrag nödvändigt för trafikens klimatmål”

Den 26 juni överlämnade Reseavdragskommittén sina förslag till regeringen. De vill att dagens reseavdrag avskaffas och ersätts av en avståndsbaserad och fä...

Läs mer

Ökning av flickor till fordon- och transportprogrammet

Antagningen till gymnasievalet är klar. I år är de antagna något fler, men...

Läs mer
Åke Sjödin, koordinator för projektet City Air Remote Emission Sensing, förkortat Cares.

35 miljoner till teknikutveckling för studier av trafikens verkliga utsläpp

Nu startar EU-projektet Cares som ska vidareutveckla tekniken för bättre mätning av...

Läs mer

Nya elbussar kan locka fler till föraryrket

Carina Palm är busschaufför i Umeå sedan 31 år, och har nu fått bekanta sig med de nya elbussarna.

Tysta, stabila och miljövänliga – de 25 nya elbussarna ska öka kvaliteten i...

Läs mer

Circle K är Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel

Valet av förnybara drivmedel är en av nyckelfaktorerna för att minska klimatpå...

Läs mer

Continental investerar 100 miljoner euro i ny produktionsanläggning i Portugal

Den nya produktionsanläggningen för Off the Road-däck, eller OTR-däck, är en del av Continentals tillväxtstrategi Vision 2025. Både entreprenad- och hamndäck större än 24 tum kommer att tillverkas i den nya anläggningen, där mer än 100 nya jobb skapas.

Däcktillverkaren Continental expanderar sin produktionsanläggning i Lousado, Portugal och...

Läs mer

Segersviten för DAF i Bränslekampen fortsätter

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Bränslekampen, ett initiativ från Nordic Truckcenter AB med fokus på brä...

Läs mer


Toyota Material Handling Europe och Eneo Solutions samarbetar i ett strategiskt solprogram

Båda företagen eftersträvar ett koldioxidfritt samhälle. Partnerskapet...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se