Facebook


Instagram

Taxiföretagare vill ha mer myndighetskontroller


2019-10-08

Hälften av alla småföretagare som driver taxiåkeri tycker inte att Skatteverket gör tillräckligt för att kontrollera att alla följer reglerna. 6 av 10 tycker inte att polisen gör tillräckligt och 7 av 10 tycker att det behövs nya lagar för få att hindra aktörer som fuskar.

Seriösa taxiföretag utsätts av ökad illojal. Svenska Taxiförbundets studier har visat att över 100 000 svenskar är anslutna till företagsliknande svarttaxigrupper på Facebook och att företaget Ubers körningar i Stockholm gömmer två av tre inkörda kronor från den obligatoriska redovisningen.

En enkät från Svenska Taxiförbundet till taxiåkerier i Stockholm och Göteborg visar nu att taxiåkarna kräver skärpta regler och mer myndighetskontroller. 1012 åkare har svarat på enkäten.

– Att 70 procent av en grupp småföretagare vill ha nya regler och lagar för att hindra skattefusk är en tankeställare för regeringen. Det är viktigt att man inte tappar kontrollen över denna sektor och får en utveckling som går överstyr, säger Claudio Skubla, Förbundsdirektör i Svenska taxiförbundet.

Enkäten visar att hälften av åkerierna anser att den illojala konkurrensen från dem som inte följer reglerna har blivit värre de senaste åren. Nästan ingen svarar att det blivit bättre. Det finns en majoritet bland åkarna som vill se mer kontroller av Skatteverket och Polisen.

–  Skatteverket och Polisen måste kavla upp ärmarna. När 60 procent av småföretagarna vill att myndigheterna kontrollerar deras verksamhet mer, bör man ställa sig frågan om inte kontrollerna blivit på tok för få, säger Claudio Skubla.Källa: Svenska Taxiförbundet


Skriv ut

Green Cargo satsar på low-codeutveckling i samarbete med OutSystems

Allt fler verksamheter i Norden ser low-code som en hjälp att öka takten i sin digitala förändringsresa. Logistikexperten Green Cargo utvecklar nu sina första applikationer...

Läs mer
Vattenfall


Nytt svensk-indiskt samarbete om trafiksäkerhet

Varje år sker mer än 150 000 trafikrelaterade dödsolyckor i Indien. Nu går...

Läs mer
Maxi Grip


Kraftsamling för säkrare fyrhjulingar och mopedbilar

Antalet fyrhjulingar och mopedbilar ökar. Tyvärr gör även olyckorna det. Fö...

Läs mer
Zugol 550
ABB laddar Volvobussar.

ABB ny medlem i ElectriCity

I Göteborg arbetar 16 aktörer från industri, forskning och samhälle...

Läs mer
Henrik Sjögren, trafikskadespecialist.

Elever på Transportgymnasiet i Sundsvall bjuds på trafiksäkerhetsutbildning och halkbanekörning

Vanliga orsaker till lastbilsolyckor är den mänskliga faktorn och yrkesförare har...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se