Facebook

Instagram

Ur askan steg EJMT


Stina Mathiesen 2019-04-14

\
Bild: Ekman-Jensen Maskin & Transport
"Det som är viktigast för oss är att samtliga anställda trivs från start. Vi vill att alla inom EJMT känner en positiv känsla när man kommer till jobbet och även känner en stolthet med att synas utåt ihop med företaget" , säger Dennis Jensen, grundare och VD.

En dag i slutet av december nåddes Dennis Jensen och hans kollegor att åkeriet de arbetade på hade gått i konkurs. Framtiden såg allt annat än ljus ut, men när det verkade som mörkast tändes en än starkare kämpaglöd.
– Vi ville rädda situationen och samtidigt förverkliga en dröm – att starta ett eget åkeri, säger Dennis Jensen, grundare och vd i Ekman-Jensen Maskin & Transport.

Dennis Jensen arbetade som chaufför på ett åkeri tillsammans med sina vänner och kollegor. De trivdes och arbetade bra tillsammans, tills de plötsligt fick besked om att jobben inte fanns kvar. 
– Vi vet fortfarande inte varför eller hur det förra företaget försattes i konkurs. Lönedagen innan jul var samtliga lönekonton tomma och chefen för företaget gick inte att få tag i, berättar Dennis Jensen.

Situationen var långt ifrån optimal, men det som verkade vara slutet blev istället en ny början. Dennis Jensen hade länge drömt om att starta ett eget åkeri och nu när han plötsligt stod utan arbete var tiden inne. Med uppbackning och uppmuntran från de gamla kollegorna grundade han Ekman-Jensen Maskin & Transport, EMJT. Idag är gänget är tillbaka i förarhytterna, men vägen dit har inte varit helt enkel.

– Där det har funnits två vägar att gå så har vi inte alltid tagit den enkla, korta eller minst energikrävande vägen. Vi har valt att lägga ner hjärta och själ i Ekman-Jensen Maskin & Transport och från start, säger Dennis Jensen. 
– Det som är viktigast för oss är att samtliga anställda trivs från start. Vi vill att alla inom EJMT känner en positiv känsla när man kommer till jobbet och även känner en stolthet med att synas utåt ihop med företaget.

Idag är Ekman-Jensen Maskin & Transport en av de aktörer som arbetar med det stora projektet Förbifart Stockholm. För Dennis Jensen kommer visionen fortsätta vara att utveckla åkeriet och bibehålla såväl tryggheten som gemenskapen. 
– Vi ska kämpa tillsammans i alla väder och vår vision är att Ekman-Jensen Maskin & Transport blir ett väl omtalat och synligt företag där alla inom EJMT känner att dom är viktiga, stolta och spelar en stor roll. Tillsammans.

Skriv ut

”Förändrat reseavdrag nödvändigt för trafikens klimatmål”

Den 26 juni överlämnade Reseavdragskommittén sina förslag till regeringen. De vill att dagens reseavdrag avskaffas och ersätts av en avståndsbaserad och fä...

Läs mer

Ökning av flickor till fordon- och transportprogrammet

Antagningen till gymnasievalet är klar. I år är de antagna något fler, men...

Läs mer
Åke Sjödin, koordinator för projektet City Air Remote Emission Sensing, förkortat Cares.

35 miljoner till teknikutveckling för studier av trafikens verkliga utsläpp

Nu startar EU-projektet Cares som ska vidareutveckla tekniken för bättre mätning av...

Läs mer

Nya elbussar kan locka fler till föraryrket

Carina Palm är busschaufför i Umeå sedan 31 år, och har nu fått bekanta sig med de nya elbussarna.

Tysta, stabila och miljövänliga – de 25 nya elbussarna ska öka kvaliteten i...

Läs mer

Circle K är Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel

Valet av förnybara drivmedel är en av nyckelfaktorerna för att minska klimatpå...

Läs mer

Continental investerar 100 miljoner euro i ny produktionsanläggning i Portugal

Den nya produktionsanläggningen för Off the Road-däck, eller OTR-däck, är en del av Continentals tillväxtstrategi Vision 2025. Både entreprenad- och hamndäck större än 24 tum kommer att tillverkas i den nya anläggningen, där mer än 100 nya jobb skapas.

Däcktillverkaren Continental expanderar sin produktionsanläggning i Lousado, Portugal och...

Läs mer

Segersviten för DAF i Bränslekampen fortsätter

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Bränslekampen, ett initiativ från Nordic Truckcenter AB med fokus på brä...

Läs mer


Toyota Material Handling Europe och Eneo Solutions samarbetar i ett strategiskt solprogram

Båda företagen eftersträvar ett koldioxidfritt samhälle. Partnerskapet...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se