Facebook

Instagram

Ur askan steg EJMT


Stina Mathiesen 2019-04-14

\
Bild: Ekman-Jensen Maskin & Transport
"Det som är viktigast för oss är att samtliga anställda trivs från start. Vi vill att alla inom EJMT känner en positiv känsla när man kommer till jobbet och även känner en stolthet med att synas utåt ihop med företaget" , säger Dennis Jensen, grundare och VD.

En dag i slutet av december nåddes Dennis Jensen och hans kollegor att åkeriet de arbetade på hade gått i konkurs. Framtiden såg allt annat än ljus ut, men när det verkade som mörkast tändes en än starkare kämpaglöd.
– Vi ville rädda situationen och samtidigt förverkliga en dröm – att starta ett eget åkeri, säger Dennis Jensen, grundare och vd i Ekman-Jensen Maskin & Transport.

Dennis Jensen arbetade som chaufför på ett åkeri tillsammans med sina vänner och kollegor. De trivdes och arbetade bra tillsammans, tills de plötsligt fick besked om att jobben inte fanns kvar. 
– Vi vet fortfarande inte varför eller hur det förra företaget försattes i konkurs. Lönedagen innan jul var samtliga lönekonton tomma och chefen för företaget gick inte att få tag i, berättar Dennis Jensen.

Situationen var långt ifrån optimal, men det som verkade vara slutet blev istället en ny början. Dennis Jensen hade länge drömt om att starta ett eget åkeri och nu när han plötsligt stod utan arbete var tiden inne. Med uppbackning och uppmuntran från de gamla kollegorna grundade han Ekman-Jensen Maskin & Transport, EMJT. Idag är gänget är tillbaka i förarhytterna, men vägen dit har inte varit helt enkel.

– Där det har funnits två vägar att gå så har vi inte alltid tagit den enkla, korta eller minst energikrävande vägen. Vi har valt att lägga ner hjärta och själ i Ekman-Jensen Maskin & Transport och från start, säger Dennis Jensen. 
– Det som är viktigast för oss är att samtliga anställda trivs från start. Vi vill att alla inom EJMT känner en positiv känsla när man kommer till jobbet och även känner en stolthet med att synas utåt ihop med företaget.

Idag är Ekman-Jensen Maskin & Transport en av de aktörer som arbetar med det stora projektet Förbifart Stockholm. För Dennis Jensen kommer visionen fortsätta vara att utveckla åkeriet och bibehålla såväl tryggheten som gemenskapen. 
– Vi ska kämpa tillsammans i alla väder och vår vision är att Ekman-Jensen Maskin & Transport blir ett väl omtalat och synligt företag där alla inom EJMT känner att dom är viktiga, stolta och spelar en stor roll. Tillsammans.

Skriv utKeolis och Lingio i samarbete för bussförarnas språkutveckling


Under 2018 anställde Keolis 668 förare, 75 procent av dessa med ett annat förstaspråk än svenska. Företaget satsar nu på språkutveckling hos sina...

Läs mer
Safetyseal

Unik sambulans sätts i trafik

Kristoffer Hedenström, trafikchef Skellefteå buss.

Idag, torsdag, åker länets nya sambulans sin första officiella rutt mellan...

Läs mer
Pacetell

Celab Communications AB tecknar avtal med Region Sörmland beträffande Rakelkommunikation


Avtalet avser utbyte av Sörmlandstrafikens befintliga kommunikationssystem mot en...

Läs mer
Henrik Runnemalm, utvecklingschef GKN Aerospace Engine Systems, Linda Bohlin Trajkovski, chef Innovatum Projektarena och Anders Torslid, vd Kraftstaden.

Nu förbereds Framtidens Fabrik – nio miljoner till ny utvecklingsmiljö för industriproduktion

Idag beviljade regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen 9 miljoner kronor...

Läs mer
På Bauma i München kunde man titta in i en inte alltför avlägsen framtid, där den 100 procent elektriska Oxygen-versionen av teleskoplastaren MT625 blev presenterad.

Manitou har korkat upp för framtiden

Den franska teleskoplastargiganten varslar ren luft med futuristiskt Oxygen-koncept

Läs mer


Nya tankstationer för flytande gas till tunga fordon i Norden

Efterfrågan på ett renare alternativ av drivmedel för tung trafik ökar...

Läs mer
I ett nytt initiativ vill Västtrafik synliggöra problemet med den dåliga luften (bilden är ett montage).

300 göteborgare dör av luftföroreningar

Omkring 300 människor i Göteborg dör i förtid varje år på grund av...

Läs mer

Pilotfish levererar till Svealandstrafiken

Tomas Gabinus, vd Pilotfish Networks AB.

Pilotfish har tecknat avtal om att leverera IT-system för 320 bussar inom Svealandstrafiken,...

Läs mer

Nytt test med självkörande minibussar kan lösa parkeringsproblem i Göteborg

Nu startar andra fasen i försöken med självkörande minibussar i Göteborg....

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se