Facebook


Instagram

Älvsborgsbrons cykelbana får farthinder


2020-03-24

Bild: Trafik Göteborg

Chikan-liknande farthinder sätts upp på Älvsborgsbrons enda återstående cykelbana. Syftet är att öka säkerheten och förhindra olyckor.

Sedan några veckor tillbaka pågår förberedelser på Älvsborgsbron inför det underhållsarbete som inleds i maj.

Som ett led i detta har den östra gång- och cykelbanan – det vill säga den som vetter in mot staden – på Älvsborgsbron stängts. ndast den västra gång- och cykelbanan, som alltså vetter ut mot havet, är öppen.

Här är cykeltrafiken dubbelriktad, vilket innebär att cyklister måste visa lite extra hänsyn till varandra för att undvika olyckor. Detta var dessvärre något som inträffade i samband med förra årets underhållsarbete på bron, då det på motsvarande sätt också bara fanns en öppen cykelbana.

Snedställda staket sätts upp
För att öka säkerheten, förhindra olyckor och få ned hastigheten sätts nu chikan-liknande farthinder upp på den västra cykelbanan. Hindren består av snedställda ”staket” som placeras ut parvis ungefär var 50:e meter längs hela cykelbanan, och som förses med reflexer och varningsskyltar.

Farthindren kommer att placeras ut så snart som möjligt. Trafikverket uppmanar alla cyklister att ha förståelse för denna åtgärd och att visa hänsyn till varandra.


Fortsatt stängd till 2021

Den stängda östra gång- och cykelbanan väntas enligt planerna vara fortsatt stängd fram till oktober 2021, vilket är längre än vad som tidigare meddelats.

Orsaken till den förlängda stängningen är att det arbete som ska utföras på bron nästa år är mer komplext och tidskrävande än tidigare års arbeten. Den mest tidseffektiva och ekonomiskt fördelaktiga lösningen uppges därför vara att hålla den stängda gång- och cykelbanan stängd tills hela arbetet på bron är slutfört.Källa: Trafik Göteborg


Skriv utE6 Stora Höga - &Ouml;dsmål.<br /><br />

Peab Asfalt får Trafikverkets klimatbonus för beläggningsarbete

Peab Asfalt får full klimatbonus för sträckan E6 Stora Höga – Ö...

Läs mer
Pacetell
<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Structor växer inom bro- och anläggning

Structor Bro och Anläggning Malmö AB rekryterar Karsten Lyby och Thu Do. Karsten och Thu...

Läs mer
Zugol 550

Klart med byggstart för flera spår och vägar

Regeringen har beslutat om byggstart för flera spår och vägar i Sverige. Det...

Läs mer
DLMASKIN550

Peab breddar sin nordiska beläggningsverksamhet

Peab stärker sin lokala närvaro i Norden.

Från och med idag, den 1 april, får Peab 1 700 nya medarbetare. Genom affären med...

Läs mer
Vattenfall


Mest lästaPacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se