Facebook


Instagram

Merlo sopar banan i Umeå


2020-06-29

Mattias Hallin, arbetsledare på Grus Schakt Umeå AB.
Bild: Mikael Lundgren, Umeå
Mattias Hallin, arbetsledare på Grus Schakt Umeå AB.

Den maskin som var mest lämpad för jobbet var företagets Merlo TF38.10 var maskinen som var mest lämpad för att sopsalta Umeås gång- och cykelbanor.
Bild: Mikael Lundgren, Umeå
Den maskin som var mest lämpad för jobbet var företagets Merlo TF38.10 var maskinen som var mest lämpad för att sopsalta Umeås gång- och cykelbanor.

Ett tiotal av företagets totala flotta är Merlo.
Bild: Mikael Lundgren, Umeå
Ett tiotal av företagets totala flotta är Merlo.

Inför vintersäsongen fick Grus Schakt i Umeå i uppdrag att sopsalta stadens gång- och cykelbanor. Den maskin som var mest lämpad för jobbet var företagets Merlo TF38.10 som utrustades med sopvals och saltvagn.

– Framförallt behövde vi en smidig maskin för jobbet och där passade TF38.10 bra. Den har också tillräcklig kapacitet och är trevlig att köra, säger Mattias Hallin, arbetsledare på Grus Schakt Umeå AB.

Maskinen har varit i företagets ägo i tre år och har gått på diverse uppdrag tidigare både inom vägunderhåll och på olika byggen bland annat. Bland redskapen finns flera kranarmar, plogar, sandspridare och sopvals.

– När vi fick det här uppdraget köpte vi en sopvals från Holms som passade för jobbet. Beställaren, Svevia, håller oss med saltvagnen, som är av märket Falköping, fortsätter Mattias Hallin.

Under vintern, som med norrländska mått mätt har varit mild i år, har maskinen jobbat i stort sett dagligen med sopsaltning och både beställare och entreprenör är mycket nöjda.

– Vi är väldigt nöjda med utrustningen ihop med maskinen och både vi och kunden är mycket nöjda med resultatet, säger Mattias Hallin.

Sopsaltningen har gjorts på försök i år och ska inför nästa säsong utvärderas. Om allt slår väl ut kanske behovet av fler maskiner i liknande utförande uppstår.

Företagets totala flotta består av ett femtiotal maskiner i olika storlekar och utföranden och av dem är ett tiotal Merlo.

– Vi har både ett antal mindre teleskoplastare som når runt tio meter och ett gäng lite större runtomsvängande maskiner som når upp till 30 meter. Självklart är de Merlo allihop, säger Mattias Hallin.

Närmast på tur att bytas ut är en av de runtomsvängande och det blir förstås en Merlo igen.

– Vi är väldigt nöjda med både den service vi fått från Hüllert Maskin och med maskinerna i sig. De är lätta att anpassa efter våra behov och passar bra för de jobb vi har. Överlag tycker vi att Merlo har väldigt bra maskiner, vi har inte haft några problem med dem. För oss är det också viktigt att hålla oss uppdaterade med maskiner som klarar de senaste kraven och även där ligger Merlo bra till, fortsätter Mattias Hallin. Källa: Hüllert Maskin


Skriv ut

”Det kommer att bli spektakulärt”

Söndagen den 23 augusti ska ett nytt brospann monteras på Nordreälvbron....

Läs mer
Pacetell


Øresundsbrons trafik föll 40 procent i coronapandemins spår

Trafiken och intäkterna på Øresundsbron föll kraftigt under ett halvår...

Läs mer
Kregis 550

Skanska bygger ny motorvägskorsning i Florida, USA för cirka 615 miljoner kronor

Skanska har tecknat avtal med Florida Department of Transportation(FDOT) om att utveckla och bygga...

Läs mer
Zugol 550


Peab vill se bättre förutsättningar att skydda sina vägarbetare

Peab satsar på en mängd förebyggande åtgärder för att skydda...

Läs mer
DLMASKIN550


NCC säljer Road Services Danmark till Arkil A/S

NCC säljer den danska verksamheten inom division Road Services till det danska...

Läs mer
Vattenfall


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se