Facebook

Instagram

Ny väg ska förbättra trafiken i Barkarby


2019-05-15

En ny vägdragning i Barkarby ska bidra till en bättre trafiksituation i området, och skapar möjlighet för en så kallad BRT-linje som ska stärka kollektivtrafiken i södra Järfälla.

Som en del i arbetet med att förstärka vägnätet i de sydöstra delarna av kommunen har kommunstyrelsen i Järfälla beslutat om en ny vägsträckning i området. Vägen, som dras över Barkarbyfältet, ska underlätta trafiksituationen i Barkarby och i förlängningen andra delar av Järfälla.

Den föreslagna vägen, mellan Barkarbystadens utbyggda delar och Norrviksvägen, skapar en förstärkt koppling till det omgivande vägnätet genom åtkomst till Hjulsta trafikplats, Kista och E4:an. Vägutbyggnaden bedöms avlasta och minska den köbildning som förekommer i rusningstid från Barkarby trafikplats mot Barkarbystaden och handelsplatsen.

– Det här är en viktig satsning för att förenkla vardagen och förbättra trafiksituationen för såväl boende i Barkarby som i övriga Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Den nya vägsträckningen är också en viktig pusselbit i arbetet med den föreslagna BRT-linjen* mellan Barkarbystaden och Akalla. Satsningen på världens modernaste kollektivtrafik i Barkarby och Järfälla är ett trepartssamarbete mellan Järfälla Kommun, Region Stockholm och bussoperatören Nobina.

Beslut om den nya vägsträckningen togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 6 maj.

*BRT står för Bus Rapid Transit och är ett bussystem med hög medelhastighet, turtäthet, komfort och attraktivitet.Källa: Järfälla kommun


Skriv utMikael Persson, samhällsplanerare, Tobias Eriksson (S), kommunstyrelsens vice ordförande och Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande, vid platsen där den nya gång- och cykelbron över Frykensundet ska byggas.

Klartecken för ny gång- och cykelbro i Sunne

I vinter påbörjas bygget av den nya gång- och cykelbron över Frykensundet i...

Läs mer
Elmia Infra

Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun


Peab Asfalt har vunnit upphandlingen gällande underhållsbeläggningar i Säffle...

Läs mer
Zinga
Jönköpings kommun bygger nu för ökad säkerhet och framkomlighet, i november är arbetet färdigt.

Säkrare korsning byggs i Huskvarna

I korsningen Wilhelm Thams väg – Öxnehagaleden – Häradsvägen...

Läs mer
ABAS

Växjös Klosterbron behöver byggas om

Klosterbron har under omvandlingen av Växjö stationsområde fått ett nytt...

Läs mer
DLMASKIN550


Mest lästa
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se