Facebook

Instagram

Sweco leder renoveringen av tunnlarna Belliard och Loi i Bryssel


2019-03-12

Ett konsortium bestående av Sweco och BG Ingénieurs Conseils har fått i uppdrag av Brussels Mobility att leda det omfattande renoveringsprojektet för tunnlarna Belliard och Loi. Ordervärdet uppgår till 56 miljoner kronor.

Tunnlarna, belägna mitt i den belgiska huvudstaden, ska moderniseras med särskild uppmärksamhet på säkerhet, design och hållbarhet. Konsortiet, under ledning av Sweco, bistår kunden med detaljprojektering, förberedelse av tekniska specifikationer, upphandlingsstöd och ledning av renoveringsarbetet. 

– Det är ett komplext tunnelprojekt, som ligger i nära anslutning till stora institutioner som tillhör såväl EU som Belgien, säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien.
– Eftersom båda tunnlarna är kopplade till annan underjordisk infrastruktur krävs noggrann planering av trafikflöden och att renoveringen sker i flera faser för att minimera störningar. Sweco och BG är internationellt kända för sin expertis inom tunnelkonstruktion, vilket även kommer till nytta i det här projektet.
 

Brussels Mobility tillämpar ett flerårigt investeringsprogram, där renoveringen av tunnlarna Belliard och Loi ingår. Belliard-tunneln trafikeras dagligen av cirka 37 000 fordon och Loi-tunneln av uppskattningsvis 25 000 fordon. Källa: Sweco


Skriv ut

Peab Asfalt tecknar avtal med Olofströms kommun

Peab Asfalt har vunnit upphandling gällande asfaltbeläggningar i Olofströms kommun...

Läs mer
Zinga

Grönt ljus för sista delen av ny E10 i Kiruna

Byggnationen av nya E10:s andra och sista del kan komma igång som planerat under hösten...

Läs mer
ABAS

Trafikverkets sänkning av hastighetsgränser i Dalarna ska rädda liv

Trafikverket föreslår hastighetssänkning på vägsträckor i Dalarna...

Läs mer
DLMASKIN550


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se