Facebook

Instagram

Sweco leder renoveringen av tunnlarna Belliard och Loi i Bryssel


2019-03-12

Ett konsortium bestående av Sweco och BG Ingénieurs Conseils har fått i uppdrag av Brussels Mobility att leda det omfattande renoveringsprojektet för tunnlarna Belliard och Loi. Ordervärdet uppgår till 56 miljoner kronor.

Tunnlarna, belägna mitt i den belgiska huvudstaden, ska moderniseras med särskild uppmärksamhet på säkerhet, design och hållbarhet. Konsortiet, under ledning av Sweco, bistår kunden med detaljprojektering, förberedelse av tekniska specifikationer, upphandlingsstöd och ledning av renoveringsarbetet. 

– Det är ett komplext tunnelprojekt, som ligger i nära anslutning till stora institutioner som tillhör såväl EU som Belgien, säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien.
– Eftersom båda tunnlarna är kopplade till annan underjordisk infrastruktur krävs noggrann planering av trafikflöden och att renoveringen sker i flera faser för att minimera störningar. Sweco och BG är internationellt kända för sin expertis inom tunnelkonstruktion, vilket även kommer till nytta i det här projektet.
 

Brussels Mobility tillämpar ett flerårigt investeringsprogram, där renoveringen av tunnlarna Belliard och Loi ingår. Belliard-tunneln trafikeras dagligen av cirka 37 000 fordon och Loi-tunneln av uppskattningsvis 25 000 fordon. Källa: Sweco


Skriv utKrister Löthman, samordnande byggledare WSP, Nicoline Jakobsson och Magnus Leander, Svenska kraftnät, Mikael Pyyny, uppdragsledare WSP.
Krister Löthman, samordnande byggledare WSP, Nicoline Jakobsson och Magnus Leander, Svenska kraftnät, Mikael Pyyny, uppdragsledare WSP.

WSP vinner byggledningsuppdrag för projekt Anneberg-Skanstull tunnel

WSP har tecknat avtal med Svenska kraftnät gällande byggledningsorganisation för tunnelprojektet mellan Anneberg i Danderyd och Skanstull i Södra Hammarbyhamnen. Tunneln är...

Läs mer
Safetyseal

Svevia tryggar vägarna för Sälens skidturister

Vägunderhållet i Malungs driftområde präglas vintertid mycket av skidturister. Svevia fortsätter trygga vägarna och gör de säkra och framkomliga.

Svevia kommer att fortsätta som entreprenör för att snöröja, halkbekä...

Läs mer
Pacetell


Sopsaltade cykelvägar gör att fler vill cykla och minskar olyckorna

Varannan person som cyklar på sommaren ställer cykeln på vintern. Dålig...

Läs mer
Zinga

Svevia ny entreprenör för vägarna i Bollnäs

Svevias vägarbetare utför trafiksäkerhetshöjande arbete.

Från och med 1 september 2019 är det Svevia som på uppdrag av Trafikverket ska...

Läs mer
ABAS


NCC tecknar nytt vägserviceavtal för Mjölby

NCC har tecknat avtal med Trafikverket om underhåll och drift av de statliga vägarna i...

Läs mer
Uniteam

Sweco leder renoveringen av tunnlarna Belliard och Loi i Bryssel

Ett konsortium bestående av Sweco och BG Ingénieurs Conseils har fått i uppdrag...

Läs mer
DLMASKIN550


Mest lästa
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se